Cornel Mihalache și Mihai Rădulescu au fost aleși reprezentanți ai salariaților în CA al TVR

Cornel Mihalache și Mihai Rădulescu au fost aleși reprezentanți ai salariaților în CA al TVR
Publicat: 18/01/2014, 19:03
Actualizat: 27/03/2019, 14:00

Cornel Mihalache și Mihai Rădulescu au fost aleși reprezentanți ai salariaților SRTv în viitorul Consiliu de Administrație (CA) al instituției, în urma scrutinului desfășurat vineri, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dragoș Bocanaciu, președintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaților TV din TVR.

Totodată, Liviu-Gabriel Fetter și Sorin Burtea au fost desemnați membri supleanți ai lui Cornel Mihalache și Mihai Rădulescu în CA al Societății Române de Televiziune (SRTv), conform rezultatelor alegerilor.

Cornel Mihalache a înregistrat aproape 600 de voturi, în timp ce Mihai Rădulescu a avut peste 580 de voturi. Cei doi s-au situat la mare distanță de următorii doi clasați – Liviu Gabriel Fetter și Sorin Burtea -, care au înregistrat aproximativ 300 de voturi.

Potrivit lui Dragoș Bocanaciu, nu s-a înregistrat nicio contestație în urma votului. „Nici nu cred că are nimeni dreptul să facă o contestație pentru că diferența a fost atât de clară, încât dorința oamenilor nu poate fi pusă la îndoială și ea trebuie respectată”, a spus Dragoș Bocanaciu, care a candidat și el la alegerile interne din TVR.

Conform Legii 41/1994, angajații Televiziunii publice își desemnează, prin alegeri, doi reprezentanți și doi membri supleanți în Consiliul de Administrație.

La alegerile interne din TVR au participat 19 persoane: Cornel Mihalache, Mihai Rădulescu, Cristian Țopescu, Adrian Sobaru, Sorin Burtea, Florian Anghel, Dragoș-Ion Bocanaciu, Raul Petrică Chesăuan, Georges Felix Boisnard, Liviu-Gabriel Fetter, Silvia Ionescu, Gheorghe Militaru, Daniela Moraru, Ion Moraru, Claudia-Daniela Nicolau, Răzvan-Ion Niculae, Sorin Rada, Ion Stavre și Carmen Kleibel.

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a anunțat, într-un comunicat remis pe 9 ianuarie agenției MEDIAFAX, că organizează alegeri interne pentru desemnarea reprezentanților salariaților în Consiliul de Administrație, în urma hotărârii Comitetului Director din 8 ianuarie 2014.

„Votul va avea loc în data de 17 ianuarie 2014, între orele 08.00-20.00, iar rezultatele finale vor fi afișate duminică, 19 ianuarie, după soluționarea eventualelor contestații”, se mai spune în comunicatul TVR.

La aceste alegeri au putut candida doar angajații Televiziunii Române, spre deosebire de precedentele alegeri de acest tip, la care au putut candida și persoane din afara televiziunii publice.

Stelian Tănase, directorul general interimar al SRTv, nu a dorit să răspundă la întrebările adresate de agenția MEDIAFAX cu privire la regulamentul pentru organizarea alegerilor interne în TVR. Nici reprezentanții TVR în relațiile cu presa nu au oferit un răspuns la întrebările adresate în scris pe 9 ianuarie de MEDIAFAX privind motivele pentru care Comitetul Director al SRTv a decis să impună ca la alegerile interne din TVR să poată participa doar salariații televiziunii publice, nu și persoane din afara instituției.

Din fostul Consiliu de Administrație al SRTv a făcut parte ca membru titular și Valentin Nicolau, care nu era angajat al TVR, însă a fost propus și ales de salariații Televiziunii Române să îi reprezinte în CA. Cel de-al doilea membru titular din partea salariaților TVR în fostul CA al Televiziunii Române a fost Sorin Burtea, care este angajat al instituției.

Pe de altă parte, Comisia de Etică și Arbitraj din Societatea Română de Televiziune, care s-a întrunit în 13 ianuarie 2014, i-a recomandat lui Stelian Tănase, directorul general interimar al TVR, să permită și accesul persoanelor din afara televiziunii să candideze la alegerile interne pentru desemnarea reprezentanților salariaților în CA al instituției.

Comisia de Etică și Arbitraj a analizat atunci sesizările lui Florică Iosiv, jurnalist (S) în Departamentul TVR 1, și Cornel Mihalache, jurnalist senior la Casa de Producție, „care, în esență, consideră abuzivă, ilegală și discriminatorie decizia Comitetului Director de a condiționa candidatura reprezentanților salariaților în Consiliul de Administrație al SRTv de statutul de angajat al instituției”, conform unui comunicat postat pe site-ul TVR.

Pe de altă parte, ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent, Centrul de Resurse Juridice și Federația Română a Jurnaliștilor MediaSind au transmis, într-un comunicat remis pe 8 ianuarie MEDIAFAX, că actuala conducere a SRTv încearcă să elimine vocile independente din Consiliul de Administrație al TVR și cer Parlamentului să analizeze legalitatea acestei decizii.

Fostul Consiliu de Administrație al TVR, care era condus de președintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie 2013 de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

După demiterea CA al TVR, Valentin Nicolau a fost printre numele vehiculate pentru preluarea conducerii Televiziunii Române, fiind susținut de PSD, după cum au declarat la momentul respectiv surse pentru MEDIAFAX.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care compozitor a fost înmormântat fără inimă?