CORUPȚIE, Dracula, ORFANI și Ceaușescu. Populația României continuă să plece, iar țara nu mai are NICIO ȘANSĂ

CORUPȚIE, Dracula, ORFANI și Ceaușescu. Populația României continuă să plece, iar țara nu mai are NICIO ȘANSĂ
Publicat: 02/02/2019, 04:42
Actualizat: 26/03/2019, 02:11

Reportajul pleacă de la povestea lui Victor, un român care își câștigă existența transportând compatrioți peste granițe, pentru a ajunge la etape marcante din istoria României în eforturile sale de a deveni o națiune.

„Victor își conduce dubița sa rablagită din România în Portugalia parcurgând 4.000 de kilometri în 50 de ore, doar trei dintre ele fiind rezervate somnului. După un popas de zece ore, se întoarce acasă și o ia de la capăt. În mare parte, drumurile sale înseamnă transportul românilor într-o singură direcție”, scrie Newstatesman.

„El este mai mult decât un șofer de microbuz, este totodată expeditor, curier, mesager și contrabandist. Știe să-i evite pe polițiștii corecți și să-i mituiască pe ceilalți”, relatează jurnalistul Juan Moreno de la revista germană Der Spiegel după o călătorie cu Victor în 2015.

„Acesta, prin spiritul său descurcăreț și existența câștigată la limita legii reprezintă încarnarea „realităților obscure” ale Uniunii Europene moderne, dar și a celor 4 libertăți europene: circulația pentru obținerea de bunuri, servicii, resurse umane și capital”, notează autorul.

Istoria României poate fi văzută, în opinia autorului articolului, ca un adevărat amestec de haos, brutalitate și corupție. După ce România a purtat un război lipsit de eroism, când, aliat al naziștilor a schimbat macazul, pentru că nu mai era „o idee bună”, a nimerit sub puterea lui Stalin, ca în 1965 să simtă o adiere de optimism prin venirea lui Nicolae Ceaușescu la conducerea Partidului Comunist. „Ceaușescu și soția lui Elena au murit acum aproape 30 de ani, dar umbra lor încă se află peste București. Palatul Parlamentului, simbol bucureștean a fost planificat, în parte, ca locuință pentru cei doi soți”.

„Când dictatorul Nicolae Ceaușescu a fost judecat și ucis în ziua de Crăciun, în 1989, populația României era de 23,5 milioane de locuitori. În prezent, oficial, România are o populație de 19,5 milioane de locuitori. Dar, probabil sunt și mai puțini. Natalitatea scăzută ar fi unul dintre motivele numărului mic de locuitori. Tendința românilor de a emigra, ar fi un alt motiv, poate chiar mai important. Teritoriul României este aproape la fel de mare ca al Marii Britanii. Dar se golește mai repede decât s-a umplut Marea Britanie. Românii sunt peste tot„, remarcă publicația britanică.

„Pentru ce este cunoscută România? Pentru corupție, orfani, Dracula și Ceaușescu. Nu este o listă lăudabilă. Țara nu este doar depopulată, ci și disfuncțională. Este în topul țărilor europene cu cele mai multe nereguli (inclusiv în ceea ce privește utilizarea pastei de dinți).

Premierul Viorica Dancila reprezintă o unealtă a cunoscutului lider al partidului de guvernare, Liviu Dragnea. Țara este un moștenitor al multor tradiții care nu implică o guvernare cinstită.

Infrastructura este îngrozitoare. Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională, este dispus să transfere bani pentru a îmbunătăți drumurile și căile ferate, potrivit mai multor surse. Dar Guvernul, care ar trebui să plătească o cotă minoră, preferă să ofere angajatorilor de stat sume mai mari pentru a-și cumpăra loialitatea politică: sectorul public își plătește angajații mult mai mult decât cel privat”, remarcă autorul.

„Cu toate acestea, România a avut parte și de câteva succese. În primul rând, deși țara este formată din regiuni diverse ( Muntenia, Transilvania, Moldova), nu s-a destrămat, precum Iugoslavia. În al doilea rând, state estice importante, cu mari speranțe de democrație, Polonia; Cehia, Ungaria, se întorc la autoritarism. Acest lucru nu se întâmplă și în cazul României. În al treilea rând, România și-a ales un etnic german ca președinte. Nu vei vedea un turc să conducă Bulgaria. Și în al patrulea rând, în ciuda corupției înfricoșătoare, în România au fost condamnați politicieni din toate partidele (Guvernul încearcă acum să-i salveze de închisoare pe politicienii partidului de guvernare)”, noteazăNewstatesman.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
Am aflat! Ce tarif are Carmen Brumă? Câţi lei costă dacă vrei să lucrezi cu...
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un bărbat a încercat să se vaccineze anti-Covid într-un braț fals de silicon pentru a...
Am aflat! Ce tarif are Carmen Brumă? Câţi lei costă dacă vrei să lucrezi cu...
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
MEDIC de la Spitalul MEDGIDIA, DECORAT de IOHANNIS!
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
Decizia momentului despre CERTIFICATUL VERDE! Anunțul făcut de Rafila astăzi, 3 decembrie
Vești proaste despre Alexandru Arșinel. Anunț trist, de ultimă oră. S-a întâmplat imediat după operație
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...