Cum alegeți cele mai bune cireșe și căpșuni

Cum alegeți cele mai bune cireșe și căpșuni
Publicat: 26/05/2013, 09:20
Actualizat: 29/07/2014, 18:07

Sfârșitul primăverii și prima lună de vară vă răsfață cu unele dintre cele mai bune fructe autohtone. Preferați-le pe cele care cresc în România, în detrimentul importurilor.

Și nu ar trebui să dați la o parte fructele care mai au câte un vierme. Este un indicator perfect că nu au fost tratate chimic, deci nu vorbim de niște conserve fără valoare nutritivă.

Căpșunile și cireșele au un conținut mare de antioxidanți! Cu siguranță ați mai citit această informație. Haideți să stabilim un lucru. Fructele nu conțin antioxidanți pentru că au fost create pentru consumul uman. Antioxidanții pe care îi fabrică sunt o reacție normală, de protecție, față de razele soarelui.

Așadar, cu cât sunt crescute direct sub soare cu atât au un conținut mai mare de antioxidanți. Aceasta spre deosebire de căpșunile de cultură, la care valoarea anti-oxidantă este, firesc, scăzută. Revenind la consumul acestor minuni ale naturii, oamenii au fost suficient de inteligenți să valorifice conținutul mare de antioxidanți al fructelor.

Aflați mai multe despre beneficiile fructelor de sezon de pe csid.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase