Cum ar arăta Pământul dacă toată gheața s-ar topi

Redactor:
Clarice Dinu
Cum ar arăta Pământul dacă toată gheața s-ar topi
Încălzirea globală este un fenomen din ce în ce mai îngrijorător, iar specialiștii au avertizat deja că gheața de la Poli începe să se topească într-un ritm tot mai alert. Dar cum ar arăta Pământul dacă temperaturile ar crește atât de tare și toată gheața de pe planetă s-ar topi? Răspunsul e un scenariu apocaliptic în care nivelul mărilor ar crește considerabil și foarte multe orașe ar dispărea sub ape.

Odată cu încălzirea generalizată a vremii, calota glaciară cunoaște un dezgheț din ce în ce mai accelerat, fapt care determină creșterea nivelului oceanului planetar. Acest lucru nu înseamnă decât că foarte multe așezări omenești sunt puse în pericol, pentru că este bine cunoscut faptul că multe dintre metropolele celebre ale lumii se află la o altitudine sub nivelul mării.

Sankt Petersburg, Odessa, Veneția, Bruxelles, Dakar, Calcutta, Miami sau New York sunt doar câteva dintre orașele care ar fi complet acoperite de ape într-un asemenea scenariu. Toate sunt foarte aglomerate, iar topirea completă a ghețurilor ar pune în pericol milioane de oameni care ar fi nevoiți să găsească rapid alte zone la mari altitudini unde să-și desfășoare viața.

 

 

 

Inchide