Cum arată o zi din viața Papei Francisc

Cum arată o zi din viața Papei Francisc
Publicat: 29/10/2014, 18:54
Actualizat: 30/10/2014, 13:18

Papa Francisc este cel mai popular Suveran Pontif, însă acest lucru se pare că i-a schimbat radical stilul de viață. Prezent într-o vizită în Coreea de Sud, acesta a vorbit despre schimbările intervenite în viață de când a preluat pontificatul.

Știe că se bucură de o foarte mare popularitate la nivel mondial, pe care el însuși o privește ca pe „un act de generozitate al oamenilor Domnului”, însă puțini cunosc viața simplă pe care o are Suveranul Pontif, scrie Business Magazin.

„Privesc acest lucru ca pe un act de generozitate al oamenilor Domnului. Încerc să mă gândesc la păcatele mele, la greșelile mele și nu vreau să devin mândru. Pentru că știu că nu va dura mult. În doi – trei ani voi fi în Casa Tatălui”, le-a spus Francisc jurnaliștilor.

Papa a adăugat că acum se abordează „mai natural” popularitatea, deși la început îl „speria puțin”. Fără să vorbească în mod direct despre starea sa de sănătate, el a recunoscut că are unele „nevroze” care necesită tratament.

A mai spus că nu părăsește prea des Vaticanul, iar aceasta este una din cauzele nevrozelor. „Stau prea mult în casă”, susține papa, amintindu-și că ultima vacanță petrecută în afara Argentinei natale a fost în 1975, alături de comunitatea iezuită.

Glumind, Suveranul Pontif a declarat că cel mai bun leac pentru nevroze este tratamentul zilnic cu „mate” (un ceai argentinian).

Jorge Bergoglio a recunoscut că simte nevoia de a reduce frecvența călătoriilor și preferă să își petreacă zilele, în timpul verii, citind mai mult, dormind mai mult și ascultând muzică. „Iau și pauze, totuși. Dar o fac în propriul meu habitat schimbându-mi rutina zilnică: dorm mai mult, citesc ce îmi place, ascult muzică și mă rog mai mult, iar asta mă ajută să mă relaxez. În iulie și, parțial, în august exact asta am făcut”.

Vorbind despre viața de zi cu zi în Casa Santa Marta, Papa Francisc spune că și-a creat anumite obiceiuri, iar faptul că trebuie să rămână tot timpul între zidurile cetății nu i se mai pare atât de constrângător. „La Santa Marta duc o viață normală: muncesc, mă odihnesc, vorbesc cu oamenii”, a mai spus Suveranul. Una din îndatoririle Papei este audiența săptămânală de la Vatican, care se desfășoară miercurea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase