Cum i-a supărat Jeremy Clarkson pe activiștii pentru drepturile persoanelor transgender

Cum i-a supărat Jeremy Clarkson pe activiștii pentru drepturile persoanelor transgender
Publicat: 25/01/2016, 18:27

Jeremy Clarkson a publicat un editorial în publicația britanică Sunday Times, în care a spus povestea unui copil în vârstă de opt ani. „Ea a fost născută băiat, dar încă de la vârsta de trei ani a insistat să poarte un nume de fată și a purtat haine de fată, după care a fost înscrisă la o școală pentru fete. Părinții i-au făcut pe plac, pur și simplu”, a scris fostul prezentator al „Top Gear”.

Activista Paris Lees, care și-a făcut schimbare de sex, l-a criticat pe Jeremy Clarkson, spunând că părinții nu își forțează copiii să devină transgender și că mulți tineri se sinucid, după ce sunt respinși de familiile lor. „O majoritate copleșitoare a omenilor transgender a fost nevoită să se lupte pentru a fi acceptată de familie. Să spui ceva ce i-ar încuraja pe părinții copiilor să nu îi sprijine complet este un gest diabolic”, a spus aceasta.

În editorialul lui, Jeremy Clarkson a scris, de asemenea, că problemele comunității persoanelor transgender primesc prea multă atenție din partea presei și a sugerat că statisticile care prezintă numărul britanicilor care vor să își schimbe sexul sunt greșite.

„Oamenii au decis că trebue să ne îndreptăm atenția către cei care vor să își schimbe numele din Stan în Loretta și luptă pentru dreptul bărbaților de a avea copii. În ceea ce mă privește, bărbații care vor să fie femei se găsesc doar pe internet sau în părțile mai murdare din Bangkok. Se numesc «băieții-domnișoare», iar în mintea mea nu reprezintă mai mult decât poanta dintr-o anecdotă despre o petrecere a burlacilor”, a mai scris Clarkson.

Paris Lees a spus însă că astfel de comentarii, precum cele făcute de fostul star al show-ului „Top Gear”, îngreunează acceptarea persoanelor transgender de către societate. „Batjocura și respingerea socială sunt aproape cel mai rău lucru care i se poate întâmpla unei persoane – chiar și maimuțele înnebunesc atunci când sunt respinse de tribul lor”, a mai spus aceasta.

„La școală, acasă, pe stradă, în pub-uri, în ziare, la universități, la televizor – persoanele transgender au auzit aceleași lucruri, pe tot parcursul vieții: «Identitatea ta este o glumă. Nu ești cine spui că ești. Nu te accept». Nu voi înțelege niciodată de ce unele persoane își folosesc timpul pe Pământ pentru a le face viața dificilă altora”, a mai scris Paris Lees.

„Ceea ce spune el (Jeremy Clarkson – n.r.) contrazice opinia majorității profesioniștilor care lucrează cu copii transgender sau care se ocupă de probleme mai largi ale comunității transgender”, a declarat, pentru Newsbeat, și Jennie Kermode, președintele Trans Media Watch, care organizează campanii pentru înțelegerea mai bună a problemelor persoanelor transgender în presă.

„Copiii trans și părinții lor au de-a face cu multe provocări în viață, mai ales din cauza altora. Ne dorim ca oameni ca Jeremy să nu le îngreuneze situația”, a adăugat el.

Jeremy Clarkson, fostul star al show-ului „Top Gear”, și-a încetat anul trecut colaborarea cu British Broadcasting Corporation (BBC), după o dispută violentă cu producătorul Oisin Tymon.

În luna iulie, Clarkson și colegii lui, Richard Hammond și James May, au făcut public faptul că pregătesc un nou show automobilistic, care va fi difuzat, începând din 2016, pe platforma online Amazon Prime, deținută de grupul Amazon. Bugetul noului show pregătit pentru Amazon de fosta echipă a „Top Gear” este de aproximativ 230 de milioane de euro, pentru 36 de episoade.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Programul spațial civil al Chinei este de fapt militar, avertizează NASA