Cum intri din nou în formă după o pauză de sport

Cum intri din nou în formă după o pauză de sport
Detalii în articol

Doar privind pozele de pe conturile de Instagram ale unor instructori de fitness, sportivi, nutriționisți, balerine sau pur și simplu persoane care și-au transformat viața prin intermediul dietei și sportului simți cum îți crește motivația.

Potrivit CSID, dacă ai luat o pauză de la sală sau de la alergat și îți dorești să reintri rapid în formă, ai nevoie de câteva reguli simple, dar eficiente.

1. Regimul alimentar este esențial

O pauză de la sală nu înseamnă neapărat și un regim alimentar nesănătos, dar dacă vrei să ai un tonus muscular mai bun și să scapi de câteva kilograme în plus, zahărul, alimentele rafinate și grăsimile nu ar trebui să se găsească în dieta ta. Alimentația echilibrată și hidratarea sunt vitale înainte de a intra în sala de antrenament. Asigură-te că nu lipsesc din dieta ta fructele și legumele proaspete, cerealele integrale și proteinele slabe în grăsimi. Este important să iei gustări care te ajută să-ți restabilești energia, dar fără a submina tot efortul depus.

2. Dozează-ți efortul – nu exagera cu antrenamentele

Chiar dacă vrei să recuperezi timpul pierdut, este important să reiei antrenamentele într-un ritm mai lent și să crești intensitatea de la o sedință la alta. Trebuie să fii conștient că rezultatele nu se obțin de pe o zi pe alta, dar pas cu pas vei reveni la forma anterioară. Unele dintre cele mai bune antrenamente după o pauză de sală sunt orele de Pilates sau cele cardio pentru începători, de tip Aerobic. Un alt lucru la care trebui să fii atent sunt așteptările – ai nevoie de răbdare și perseverență pentru a-ți recăpăta rezistența la efort.

3. Poartă haine care să îți ofere libertate de mișcare

Libertatea de mișcare asigură mișcări mai ample ale brațelor și a întregului corp, ceea ce înseamă mai multe arderi calorice. Un studiu realizat în Statele Unite ale Americii, arată că persoanele care poartă haine strâmte ard mai puțin calorii față de cele care se îmbracă mai comfortabil. Astfel, acestea pot arde cu 25 de calorii mai multe pe zi. Încălțămintea comodă te poate ajuta să reintri în formă pentru că vei merge pe jos mai mult, fără să îți dai seama.

4. Sportul în doi este mai ușor

Cu siguranță nu este ușor să reîncepi să faci sport după ce ai luat o pauză, dar în compania unui prieten totul se poate transforma într-un moment plăcut. Ideal ar fi să organizați mici întreceri, pentru a stimula spiritul competitiv. Poți ruga un prieten să vă faceți abonament la sală și să vă încurajați reciproc. O tură de alergat în parc este mult mai distractivă alături de un amic sau de partener, așa că nu mai sta pe gânduri și planificați prima sesiune de antrenament în doi.

Sursa: http://bit.ly/2bmHgbF.

Tags:
Inchide