Cum îți poți salva căsnicia: Fidelitatea pe termen lung într-o relație este „o capcană”

Cum îți poți salva căsnicia: Fidelitatea pe termen lung într-o relație este o capcană
Publicat: 22/08/2012, 14:11
Actualizat: 22/08/2012, 22:30

O expertă britanică în științe sociale consideră că opiniile rigide referitoare la înșelarea partenerului pot slăbi relația și grăbi divorțul, recomandând în schimb o aventură secretă pentru salvarea căsniciei, relatează dailymail.co.uk.Catherine Hakim, autoarea bestseller-ului „The New Rules of Marriage: Internet Dating, Playfairs and Erotic Power” (Noile reguli ale căsniciei: întâlnirile pe internet, jocurile și puterea erotică), recomandă cuplurilor britanice să aibă vederi mai liberale și să se inspire din cultura franceză a relațiilor pentru un mariaj fericit.

Ea însăși educată în Franța, Hakim consideră că o scurtă aventură cu o altă persoană pe care unul din parteneri o găsește atrăgătoare ar trebui să își găsească loc în viața de cuplu, la fel ca a lua cina împreună cu partenerul.

În cartea ei, Catherine Hakim numește fidelitatea și exclusivitatea pe termen lung în relații „capcane”, care îi transformă pe oameni în „animale aflate în captivitate”.

Potrivit acesteia, francezii, pe care îi consideră „maeștri ai seducției”, au o „abordarea filosofică asupra adulterului” și le permit partenerilor ieșiri din această cușcă a căsniciei. Ea laudă totodată tradiția japoneză a gheișelor și consideră că Marea Britanie „omoară” toată distracția.

Gândirea sa o reflectă pe cea a autoarei Helen Gurley Brown, ale cărei scrieri vizionare au revoluționat viziunea asupra sexului în anii ’60.Editor al ediției americane Cosmopolitan și autoare a cărții „Sex and the Single Girl” (Sexul și celibatara), Helen Gurley Brown, care a murit anul acesta, pe 13 august, la vârsta de 90 de ani, era celebră pentru părerile ei exprimate direct.

În volumul ei publicat în 1962, Helen a dat sfaturi femeilor despre cum să „prindă” un bărbat, cum să arate mereu minunat și să aibă aventuri fără a se implica prea mult.

„Fetele cuminți care sunt celibatare au aventuri romantice și nu mor neapărat din asta! Se întâmplă să sufere, uneori foarte mult”, a spus Helen Gurley Brown. „Cu toate acestea, sunt câteva fete singure «cuminți» care au aventuri și nu suferă deloc”, a mai spus ea.

La rândul său, Catherine Hakim, care lucrează pentru organizația think-tank Centre for Policy Studies, spune că aventurile prin care niciunul dintre parteneri nu are de suferit sunt posibile.

„Nu spun că toată lumea trebuie s-o facă, cei mai mulți oameni nu au aventuri. Cheia este să fim mai toleranți cu ele. Uneori pot ruina o căsnicie, dar dacă te gândești că cele mai multe (aventuri) trec și o căsnicie solidă rămâne, ar trebui să fim mai relaxați în privința lor, ca francezii, italienii și spaniolii”, a declarat Hakim în emisiunea „Woman’s Hour”, de la BBC Radio 4, unde a fost invitată să participle la o dezbatere privind infidelitatea.

„Tentația e mereu acolo pentru toți. Eu am o căsnicie fericită și sper că, dacă partenerul meu ar avea o aventură, ar fi îndeajuns de discret încât eu să nici nu observ”, a mai spus ea.

Hakim, fost conferențiar la London School of Economics, a generat controverse în trecut, când a spus că este un mit ideea că femeile și-ar dori să fie independente din punct de vedere financiar.

În ciuda campaniilor din ultimele decenii, femeile aleg în continuare să se mărite cu bărbați cu o situație financiară bună, mai mult decât o făceau în anii ”40, a explicat Hakim. „Femeile continuă să vadă căsătoria ca pe o alternativă sau ca pe un supliment față de cariera lor profesională”, a concluzionat aceasta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata