Cum l-a cunoscut Angela Gheorghiu pe Klaus Iohannis. „Era primar, cum a fost, de altfel, și până acum, dar era ca din altă lume”

Cum l-a cunoscut Angela Gheorghiu pe Klaus Iohannis. „Era primar, cum a fost, de altfel, și până acum, dar era ca din altă lume
Publicat: 26/11/2014, 15:54

Într-un interviu acordat recent, celebra soprană Angela Gheorghiu și-a exprimat încrederea că schimbările politice în România vor avea un efect benefic și pentru domeniul cultural.

Artista în vârstă de 49 de ani a povestit că avut șansa de a-l cunoaște pe Klaus Iohannis în urmă cu mai mulți ani și că, la momentul respectiv, a fost plăcur impresionată de atitudinea actualului președinte ales.

„Îmi aduc aminte, l-am întâlnit pe Klaus Iohannis odată cu aderarea României la UE, în 2005, cu ocazia unui concert”, a declarat Angela Gheorghiu pentru adevarul.ro. „Au venit toți trei președinții pe care i-am avut până acum, dar a fost și Iohannis. Era primar, cum a fost, de altfel, și până acum, dar era ca din altă lume: el a venit la spectacol, ceilalți nu. A stat acolo, a știut să se poarte”, și-a amintit soprana.

Soprana română Angela Gheorghiu este una dintre cele mai apreciate artiste ale operei internaționale. S-a născut la Adjud și, încă din copilărie, a fost clar că destinul său este muzica. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, unde a cunoscut-o pe Mia Barbu.

Angela Gheorghiu și-a făcut debutul internațional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în „La Bohème”, la Metropolitan Opera din New York și la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House Covent Garden a cântat pentru prima dată în mult aclamata „La Traviata”, în 1994, când BBC a difuzat această operă.

De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile opere din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Salzburg, Berlin,Tokyo, Roma, Seul, Veneția, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Salzburg și multe altele, potrivit MEDIAFAX.

Angela Gheorghiu a semnat primul său contract de înregistrări în 1995, cu Decca, cu care a lucrat la realizarea mai multor DVD-uri, printre care „La Traviata” și „Adriana Lecouvreur” cu orchestra Royal Opera House Covent Garden, „L’elisir d’amore” cu Orchestre de l’Opéra de Lyon, „La Boheme” cu Orchestra del Teatro alla Scala di Milano și CD-uri precum „Arias” cu Orchestra del Teatro Regio di Torino, „Verdi Heroines” cu Orchestra Sinfonica di Milano „Giuseppe Verdi”, „My World and Mysterium” cu London Philharmonic Orchestra. Angela Gheorghiu a jucat rolul titular din filmul „Tosca”de Benoit Jacquot, dar și rolul Julietei în „Romeo et Juliette” pentru Online Classics.

Pentru cariera ei strălucită, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincții, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris și titlurile de Ofițer al Ordinului Artelor și Literelor, dar și de Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor acordate de Guvernul francez. În decembrie 2010, Angela Gheorghiu a devenit Doctor Honoris Causa al Universității de Arte din Iași. În același an, Angela Gheorghiu a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor – cea mai înaltă decorație acordată de către președintele României. În octombrie 2012, Angela Gheorghiu a primit Medalia „Nihil Sine Deo” din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii românești în străinătate.

Recent, Angela Gheorghiu a lansat un nou album de colinde, intitulat „Guardian Angel”, care conține 11 dintre cele mai cunoscute cântece internaționale dedicate Crăciunului, soprana interpretând unele dintre piesele de pe materialul discografic alături de fiica sa, Ioana Dan, și de Loredana.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Apelul care te lasă fără bani. Metoda folosită de infractori
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Descoperiți ce se ascunde în construcția unui model de masă rece de top