„Cum să îți dresezi dragonul 2”, cel mai bun film de animație la gala Annie Awards 2015

Cum să îți dresezi dragonul 2, cel mai bun film de animație la gala Annie Awards 2015
Publicat: 01/02/2015, 16:21

În total, „Cum să îți dresezi dragonul 2” a câștigat șase trofee, iar „Boxtroli/ Boxtrolls”, animația care primise cele mai multe nominalizări la această gală, a fost distinsă cu două premii. Potrivit hollywoodreporter.com, premiul pentru cel mai bun scenariu a fost acordat cineaștilor Phil Lord și Christopher Miller pentru „Marea aventură Lego/ Lego Movie”.

Astfel, animația DreamWorks „Cum să îți dresezi dragonul 2” a câștigat șase premii la cea de-a 42-a gală a Annie Awards, inclusiv la categoriile „cel mai bun film de animație” și „cel mai bun regizor” (Dean DeBlois).

De asemenea, animația „Cum să îți dresezi dragonul 2” și-a adjudecat premiile pentru cea mai bună animație de personaje, cel mai bun montaj, cea mai bună muzică și cele mai bune ilustrații animate.

„Boxtroli” a câștigat două premii Annie, pentru cea mai bună voce și design. Trofeul pentru cea mai bună voce i-a revenit astfel actorului Ben Kingsley grație interpretării personajului Archibald Snatcher.

Animația „Cei 6 super eroi/ Big Hero 6”, produsă de studiourile Disney, și-a adjudecat un trofeu Annie pentru efectele animate, iar „The Book of Life” a primit premiul pentru cel mai bun design de personaje.

„Cum să îți dresezi dragonul 2”, „The Boxtrolls” și „Big Hero 6” sunt nominalizate la premiul Oscar pentru cel mai bun film de animație, gală ce va avea loc pe 22 februarie.

De asemenea, la gala Annie, care s-a desfășurat sâmbătă seară Royal Hall din Los Angeles, cel mai bun scurtmetraj de animație a fost desemnat „Feast”, iar „Planeta Maimuțelor: Revoluție” a primit premiul pentru cea mai bună animație de personaje într-un film live action.

La catogoria premiilor pentru producții de televiziune, „Disney Mickey Mouse” a primit cinci trofee, inclusiv la categoria „cea mai bună regie”, iar „The Simpsons” a fost desemnat cel mai bun serial animat de televiziune.

Pe parcursul ceremoniei, producătorii Didier Brunner și Lee Mendelson și animatorul Don Lusk au primit premiul Winsor McCay, un trofeu care le-a fost acordat pentru întreaga carieră. Charles Solomon a primit June Foray Award pentru contribuția deosebită adusă industriei cinematografice de animație, iar Ub Iwerks Award – un premiu pentru merite tehnice deosebite – a revenit software-ului Dreamworks Animation Apollo.

Câștigătorul de la Annie Awards nu este întotdeauna recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun film de animație. Cele două jurii au ales același învingător din 2001 până în 2006, când „Happy Feet” a câștigat premiul Oscar, după ce „Cars” se impusese la Annie Awards. De atunci însă, pelicula care a triumfat la Annie Awards a câștigat de obicei și premiul Oscar, la fel ca în 2012, când ambele trofee au fost câștigate de animația „Rango”. La fel s-a întâmplat și în 2014, când pelicula „Frozen” s-a impus la ambele gale.

În schimb, în 2011, premiul Annie a revenit peliculei „Cum să îți dresezi dragonul”, în timp ce premiul Oscar a fost câștigat de „Povestea jucăriilor 3/ Toy Story 3”.

La fel s-a întâmplat și în 2013, când Oscarul pentru cel mai bun film animat a revenit peliculei „Brave”, în timp ce premiul Annie pentru cel mai bun film animat a revenit producției „Wreck-It Ralph”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului