Diana Parvulescu
01.02.2015
Magazin

„Cum să îți dresezi dragonul 2”, cel mai bun film de animație la gala Annie Awards 2015

„Cum să îți dresezi dragonul 2”, cel mai bun film de animație la gala Annie Awards 2015
"Cum să îți dresezi dragonul 2", cel mai bun film de animație la gala Annie Awards 2015

În total, „Cum să îți dresezi dragonul 2” a câștigat șase trofee, iar „Boxtroli/ Boxtrolls”, animația care primise cele mai multe nominalizări la această gală, a fost distinsă cu două premii. Potrivit hollywoodreporter.com, premiul pentru cel mai bun scenariu a fost acordat cineaștilor Phil Lord și Christopher Miller pentru „Marea aventură Lego/ Lego Movie”.

Astfel, animația DreamWorks „Cum să îți dresezi dragonul 2” a câștigat șase premii la cea de-a 42-a gală a Annie Awards, inclusiv la categoriile „cel mai bun film de animație” și „cel mai bun regizor” (Dean DeBlois).

De asemenea, animația „Cum să îți dresezi dragonul 2” și-a adjudecat premiile pentru cea mai bună animație de personaje, cel mai bun montaj, cea mai bună muzică și cele mai bune ilustrații animate.

„Boxtroli” a câștigat două premii Annie, pentru cea mai bună voce și design. Trofeul pentru cea mai bună voce i-a revenit astfel actorului Ben Kingsley grație interpretării personajului Archibald Snatcher.

Animația „Cei 6 super eroi/ Big Hero 6”, produsă de studiourile Disney, și-a adjudecat un trofeu Annie pentru efectele animate, iar „The Book of Life” a primit premiul pentru cel mai bun design de personaje.

„Cum să îți dresezi dragonul 2”, „The Boxtrolls” și „Big Hero 6” sunt nominalizate la premiul Oscar pentru cel mai bun film de animație, gală ce va avea loc pe 22 februarie.

De asemenea, la gala Annie, care s-a desfășurat sâmbătă seară Royal Hall din Los Angeles, cel mai bun scurtmetraj de animație a fost desemnat „Feast”, iar „Planeta Maimuțelor: Revoluție” a primit premiul pentru cea mai bună animație de personaje într-un film live action.

La catogoria premiilor pentru producții de televiziune, „Disney Mickey Mouse” a primit cinci trofee, inclusiv la categoria „cea mai bună regie”, iar „The Simpsons” a fost desemnat cel mai bun serial animat de televiziune.

Pe parcursul ceremoniei, producătorii Didier Brunner și Lee Mendelson și animatorul Don Lusk au primit premiul Winsor McCay, un trofeu care le-a fost acordat pentru întreaga carieră. Charles Solomon a primit June Foray Award pentru contribuția deosebită adusă industriei cinematografice de animație, iar Ub Iwerks Award – un premiu pentru merite tehnice deosebite – a revenit software-ului Dreamworks Animation Apollo.

Câștigătorul de la Annie Awards nu este întotdeauna recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun film de animație. Cele două jurii au ales același învingător din 2001 până în 2006, când „Happy Feet” a câștigat premiul Oscar, după ce „Cars” se impusese la Annie Awards. De atunci însă, pelicula care a triumfat la Annie Awards a câștigat de obicei și premiul Oscar, la fel ca în 2012, când ambele trofee au fost câștigate de animația „Rango”. La fel s-a întâmplat și în 2014, când pelicula „Frozen” s-a impus la ambele gale.

În schimb, în 2011, premiul Annie a revenit peliculei „Cum să îți dresezi dragonul”, în timp ce premiul Oscar a fost câștigat de „Povestea jucăriilor 3/ Toy Story 3”.

La fel s-a întâmplat și în 2013, când Oscarul pentru cel mai bun film animat a revenit peliculei „Brave”, în timp ce premiul Annie pentru cel mai bun film animat a revenit producției „Wreck-It Ralph”.

Inchide