Cum să obții tot ceea ce-ți dorești

Cum să obții tot ceea ce-ți dorești
Publicat: 02/05/2016, 18:20
Actualizat: 06/07/2016, 20:44

1. Spune-ți că nu există niciun lucru de care să te temi, în afară de teama însăși. Frica de pedeapsă sau respingere este motivul pentru care cei mai mulți oameni ezită să ceară ceea ce-și doresc. Aceștia se tem că, dezvăluind unele puncte sensibile, vor fi umiliți, dacă negocierile eșuează.

Strategie: înainte de a formula o cerere, ia-ți mult timp pentru a-ți aminti cât de important este lucrul pe care îl ceri. Spune-ți ție însuți că lucrul care contează cel mai tare este expunerea unor argumente valabile și bine articulate. Concentrându-te asupra efectelor pe care le va avea cererea ta, și nu asupra felului în care vei arăta în fața altora, multe dintre temerile inițiale vor dispărea.

2. Înainte să-i convingi pe alții, convinge-te pe tine: două dintre cele mai importante elemente implicate în procesul de a cere și de a și primi ceea ce-ți dorești sunt încrederea de sine și determinarea. Dacă nici măcar tu nu crezi, în adâncul sufletului, că vei reuși să învingi, vei ceda mai ușor sau vei deveni tulburat chiar de la primele semne de opoziție.

Strategie: o reacție strict emoțională la orice fel de contraargument va distruge cu siguranță întregul proces și îi va determina pe ceilalți să nu te ia foarte în serios. Spune-ți încă de la început că e posibil să nu obții ceea ce vrei. Afirmația nu e aceeași cu ideea că nu vei reuși niciodată, care ar putea să îți afecteze moralul și hotărârea.

3. Organizează-ți gândurile: nu poți să te aștepți la rezultate pe placul tău dacă cealaltă parte nu înțelege exact cererea ta.

Strategie: scrie pe o hârtie exact ceea ce vrei. Apoi reorganizează-ți argumentele până când ajungi la un raționament clar, ordonat, ușor de expus. Exersează în fața oglinzii sau discută ideile cu prietenii pentru a fi sigur că ceea ce spui are sens și că nu ai lăsat nimic pe dinafară.

4. Când ceri ceva, cere din toată inima: cererile importante sunt întotdeauna mai bine primate atunci când cei care le formulează sunt pasionați, prietenoși, politicoși și fermi. O asemenea postură este dificil de refuzat și crește șansele de success sau, cel puțin, scad șansele ca personalitatea sau atitudinea voastră să vă saboteze cererea.

Strategie: cere ceea ce-ți dorești într-o manieră entuziastă și cu o voce potrivită. Menține contactul visual pentru a exprima hotărâre, dar demonstrează și respect și admirație pentru persoana cu care vorbești. În general, ai o șansă mult mai mare să obții ceea ce vrei atunci când îi faci pe oameni să se simtă în largul lor și atunci când le arăți că ești foarte entuziast în legătură cu ceea ce vrei să obții.

5. Pregătește-te să te confrunți cu opoziții: chiar dacă procedezi ca la carte, e, totuși, posibil să întâlnești opoziția celeilalte părți. Persoana cu care interacționezi e posibil să îți dorească să se consulte cu altcineva înainte de decizia finală. Sau, pur și simplu, s-ar putea să spună „nu”.

Strategie: dacă cineva se împotrivește sau îți pune la îndoială solicitările, fii politicos și grațios. Nu te pierde cu firea și nu te descuraja. În loc să vizualizezi opoziția celuilalt ca pe un capăt de drum, gândește-te la ea ca la un motiv în plus de a continua discuția. Tradu fiecare „nu” într-un „următorul” și realizează că un refuz nu înseamnă „stop”, ci, de cele mai multe ori, „nu încă.

6. Învață arta de a spune „mulțumesc„: chiar dacă obții sau nu ceea ce vrei, spune „mulțumesc”. Recunoștința îl va lăsa pe celălalt deschis la solicitările tale undeva în viitor.

Strategie: Spune „mulțumesc” direct persoanei căreia îi este adresat și revino și cu un bilet scris. În unele cazuri, florile sau un mic cadou ar putea fi potrivite. Învățarea artei de a exprima recunoștință te va oblige să te concentrezi pe aspectele pozitive și, în plus, te va tine departe de resentimente care sunt dificil de ascuns, pe termen lung.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Mici, dar istețe: cum influențează lumea insectele și alte nevertebrate?