Cum să-ți mărești șansele să fii angajat. Top 4 sfaturi

Cum să-ți mărești șansele să fii angajat. Top 4 sfaturi
Sfaturi pentru a-ți găsi un loc de muncă

Găsirea unui loc de muncă este aproape întotdeauna o operațiune dificilă, însă Huffington Post subliniază patru sfaturi de care ar trebui să țină cont oricine vrea să aibă câștig de cauză. De altfel, cei care le urmează au șanse de reușită mult mai mari.

Primul lucru pe care ar trebui să-l facă o persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este să nu se bazeze pe platformele de job-uri, precum ejobs, LinkedIn sau BestJobs. Deși statisticile arată că peste 80% dintre candidați caută, mai întâi, online, doar 18 la sută dintre cei angajați provind dintre cei care au aplicat doar online. Ce trebuie să faceți: urmăriți joburile dorite și analizați ce tip de candidat caută o companie anume, apoi încercați să căutați printre cunoscuții voștri pe cineva care să lucreze în compania respectivă. Apoi, acesta vă poate ajuta să obțineți un interviu.

CV-ul este foarte important când vine vorba despre obținerea unui interviu. Un studiu din 2012 arată că unui angajator îi ia doar șase secunde pentru a decide dacă va chema un anumit candidat la interviu sau nu. Așa că, pentru a vă spori șansele de reușită, intrați pe site-ul companiei, vedeți cum sunt descriși angajații și completați-vă CV-ul în acest sens, folosind același limbaj.

Totodată, este recomandat să utilizați fontul de dimensiunea 11, nici mai mare, nici mai mic, cel mai lizibil fiind Times New Roman.

Al treilea sfat ține de activitatea pe rețelele sociale. În ultimii ani, un angajator nu se mai uită doar pe CV, ci apelează și la profilul de Facebook, Twitter, Instagram etc. Cu cât mai curat, mai interesant este profilul unui candidat, cu atât cresc șansele lui de a fi chemat la un interviu. Totodată, chiar și blogurile pot reprezenta un avantaj, dacă este făcut bine.

Dacă sunteți norocoși și deja ați primit fericitul email în care sunteți chemat la interviu, nu vă lăsați purtați de sentimente, angajatorul încă se poate răzgândi. Astfel, specialiștii recomandă ca în răspunsul pe care îl dați după ce ați fost chemat la interviu să nu folosiți emoticoane, semne de exclamare, oricât de bucuros ați fi. Recurgeți la fraze concrete, coerente, prin care să vă exprimați entuziasmul.

 

Inchide