Cum sunt vopsite rapid roșiile care ajung pe rafturile supermarketurilor și de ce nu au gust

Cum sunt vopsite rapid roșiile care ajung pe rafturile supermarketurilor și de ce nu au gust
Publicat: 14/03/2018, 10:39

Profesorul Cosmin Popescu, rectorulUniversității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Regele Mihai I al României, a explicat de ce roșiile din marile magazine nu au niciun gust, însă au un aspect impecabil. Acesta a explicat că acestea cresc cu totul altfel decât în clasica grădină, iar serele în care sunt produse arată ca adevărate încăperi din filmele Science Fiction.

„Ceea ce vine la noi, în cea mai mare parte, sunt roșii fără gust, deoarece modul în care sunt ele cultivate, cu tehnologia care e folosită într-o formă super intensivă, dacă discutăm de roșii care vin din afara țării, sunt crescute pe o suprafață de apă, acea cultură hidroponică, într-o formă pe care o vedem în filmele SF, rădăcinile sunt în apă și se spreyază tot ce înseamnă elemente nutritive și tratamente într-un mod extrem de precis calculat pe computer, ceea ce nu-i neapărat rău. Roșia are gust cand își acumulează și își sintetizează partea de zaharuri primind lumina de la soare. Atunci se produc în celulă acele elemente de sinteză, procese de sinteză, pentru a simți noi că au gust”, a explicat profesorul Cosmin Popescu, potrivit Opinia Timișoarei.

Rectorul USAMVB Timisoara a dezvăluit și cum capătă roșiile culoarea puternică pe care o au atunci când sunt așezate pe rafturile marilor magazine.

„De multe ori, atunci când un supermarket comandă o cantitate de roșii, ele se comandă cu 24 de ore înainte. Roșiile fiind încă verzi, se introduce în apă o anumită substanță care le dă acea culoare frumoasă de roșu. Din păcate, sunt stimulate pentru a-și schimba culoarea. Din păcate, se practică. Nu e normal, dar e comercial”, a precizat profesorul Popescu.