Cum vrea Yahoo să depășească Google Chrome, Mozilla Firefox sau Internet Explorer. VIDEO

Cum vrea Yahoo să depășească Google Chrome, Mozilla Firefox sau Internet Explorer. VIDEO
Publicat: 27/05/2012, 10:12
Actualizat: 28/05/2012, 13:10

Yahoo a decis să intre pe piața browserelor web și a lansat Yahoo Axis, prin care vrea să „atace” Google Chrome, Mozilla Firefox și Internet Explorer de la Microsoft.

Yahoo Axis nu este un browser, ci un add-on, adică o extensie pe care utilizatorii o pot descărca și instala pe browserele deja existente.

Yahoo Axis se diferențiază de Chrome, Firefox și IE printr-un nou mod de căutare, în care rezultatele nu sunt prezentate sub forma unui link și a unei descrieri, ci sub forma unei pictograme a paginii respective. Astfel, utilizatorii își pot da seama mult mai rapid dacă link-ul respectiv este ceea ce caută sau trebuie să treacă la următorul rezultat.

De asemenea, bara de căutării a lui Yahoo Axis oferă sugestii pe măsură ce utilizatorii tastează, iar rezultatele se actualizează în timp real.

În plus, dacă o persoană folosește mai multe gadget-uri, iar acestea sunt conectate între ele, Axis reține ultima pagină căutată și o afișează pe toate dispozitivele.

În prezent, Axis poate fi găsit în magazinele virtuale Apple Store, dar poate fi și descărcat de AICI, ca extensie pentru browserele existente.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase