Danny Strong se pregătește să debuteze pe marele ecran cu un film despre viața scriitorului J.D. Salinger

Redactor:
Florin Badescu
Danny Strong se pregătește să debuteze pe marele ecran cu un film despre viața scriitorului J.D. Salinger
Un film despre viața și cariera scriitorului american J.D. Salinger, autorul romanului "De veghe în lanul de secară" "("The Catcher in the Rye"), va fi produs în curând la Hollywood, informează contactmusic.com.

Actorul britanic Nicholas Hoult va interpreta rolul principal în acest proiect cinematografic dedicat cunoscutului romancier american. Noul film se va intitula „Rebel In The Rye”.

Filmul va descrie viața lui J.D. Salinger, din momentul în care scriitorul începe lucrul la romanul „De veghe în lanul de secară”. Pelicula va prezenta apoi ascensiunea romancierului, dar și decizia lui de a duce o viață extrem de retrasă, după succesul răsunător al acelui roman.

Lungmetrajul „Rebel In The Rye” va avea la bază biografia „J.D. Salinger: A Life”, de Kenneth Slawenski, iar scenariul peliculei va fi adaptat pentru marele ecran de Danny Strong, un cineast premiat cu două Primetime Emmy.

Acest proiect cinematografic va marca, de asemenea, debutul regizoral în lungmetraj al lui Danny Strong. Cineastul american a regizat anterior un episod din „Empire”, un serial inspirat din universul muzicii hip-hop, pe care l-a creat în colaborare cu Lee Daniels.

Proiectul acestui lungmetraj biografic va fi propus distribuitorilor externi la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film de la Toronto.

Scriitorul american Jerome David (J.D.) Salinger, care după 1965 s-a retras în satul Cornish, în New Hampshire (SUA), până la moartea sa, în 2010, a fost atât de discret în legătură cu viața sa privată, încât a intentat un proces pentru a bloca publicarea unei biografii despre el, bazată, în parte, pe scrisorile sale personale.

Viața autorului american a fost învăluită în mister, acesta retrăgându-se după 1965 într-un sat din New Hampshire și refuzând cu obstinație să acorde interviuri.

Opera sa include celebrul roman „De veghe în lanul de secară”, un titlu de referință în literatura americană, dar și „Franny și Zoey” și „Nouă povestiri”. Scriitorul a murit pe 27 ianuarie 2010, la vârsta de 91 de ani.

Inchide