David Ryall, un star al francizei cinematografice „Harry Potter”, a murit

David Ryall, un star al francizei cinematografice Harry Potter, a murit
Publicat: 28/12/2014, 14:25
Actualizat: 29/12/2014, 18:30

Actorul britanic David Ryall, interpretul personajului Elphias Doge din franciza cinematografică „Harry Potter”, a murit la vârsta de 79 de ani, în prima zi de Crăciun, informează variety.com.

Informația a fost confirmată sâmbătă pe Twitter de fiica sa, actrița Charlie Ryall, dar și Mark Gatiss, scenarist și actor în serialul „Sherlock”.

Cariera actorului David Ryall s-a întins pe parcursul a peste cinci decenii și a inclus apariții în filme, televiziune și teatru. David Ryan și-a început cariera în teatru, înainte de a deveni o figură familiară în universul producțiilor de televiziune britanice.

Printre producțiile pentru marele ecran în care s-a remarcat se află câteva lungmetraje celebre, precum „Ember – Orașul din adâncuri/ City of Ember” (2008), „Ocolul Pământului în 80 de zile/ Around the World in 80 Days” (2004) și „Omul elefant/ The Elephant Man” (1980).

David Ryall l-a înlocuit pe Peter Cartwright în rolul Elphias Doge din filmul „Harry Potter și Talismanele Morții: Partea I” din 2010. Personajul său era un prieten apropiat al profesorului Albus Dumbledore, dar și jurist în Ministerul Magiei și membru al Ordinului Phoenix.

În ultimii ani, actorul s-a remarcat pe micul ecran cu rolul Frank din comedia „Outnumbered” produsă de BBC.

Printre rolurile sale marcante din televiziune se numără cele din producțiile „The Village”, „The Singing Detective”, „Goodnight Sweetheart” și „Midsomer Murders”.

Artistul britanic are trei copii, un fiu și două fiice – managerul muzical Jonathan Ryall, cântăreața Imogen Ryall și actrița Charlie Ryall.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase