De ce se grăbea Charles Dickens să se despartă de femeia cu care avea 10 copii

De ce se grăbea Charles Dickens să se despartă de femeia cu care avea 10 copii
Publicat: 02/09/2012, 20:17
Actualizat: 06/07/2016, 18:14

O nouă scrisoare de-a lui Charles Dickens arată că scriitorul ar fi făcut orice să se separe cât mai repede de soția lui Catherine, împreună cu care avea 10 copii, pentru a fi împreună cu o actriță adolescentă pentru care făcuse o pasiune.

Scrisoarea a fost trimisă către avocatul Frederic Ouvry, în mai 1858. Dickens îi scria că trebuie să-i ofere soției 600 de lire pe an, care astăzi ar reprezenta echivalentul a 25.000 de lire sterline.

„Trebuie să-i plătim 600 de lire sterline pe an, care să includă tot. Acest lucru îi va permite să-și păstreze trăsura și sunt sigur că va putea să facă orice va dori”, scrie Charles Dickens în scrisoare.

De altfel, cuplul s-a despărțit imediat după ce Charles Dickens a trimis acestă scrisoare. Scriitorul și noua lui iubită Ellen Ternan au fost împreună până în 1870, când el a murit.

Epistola a fost găsită de proprietarul unei case din satul Blockley, Gloucestershire, și acum e oferită spre vânzare de către Dr .Jackie Sheehan, după cum arată Daily Mail. Scrisoarea fost găsită în timpul curățeniei de primăvară, după ce a căzut dintr-o biblie veche.

Autenticitatea epistolei a fost confirmată de curând de către un expert în Dickens.

Charles Dickens(1812 -1870) este unul dintre cei mai cunoscuți romancieri englezi, ale cărui romane precum Marile Speranțe și Oliver Twist sunt cunoscute în întreaga lume.

În 7 februarie 2012 s-au împlinit 200 de ani de la nașterea lui, prilej cu care englezii au organizat o celebrare internțională a vieții și operei lui Charles Dickens.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase