De la frații Wachowski la surorile Wachowski. Regizorii unui film celebru au devenit femei

De la frații Wachowski la surorile Wachowski. Regizorii unui film celebru au devenit femei
Publicat: 09/03/2016, 13:44
Actualizat: 24/02/2017, 15:02

Andy Wachowski, fratele lui Larry Wachowski, a dezvăluit, marți, că este transsexual, schimbându-și numele în Lilly.

Sora lui Lilly și copartenera sa de platou, Lana, a declarat că este transsexual în urmă cu mai mulți ani, făcând ulterior operație de schimbare de sex. Într-o declarație pentru agenția de presă destinată persoanelor gay Windy City News, Lilly a explicat faptul că risca să fie demascată de mass-media.

Potrivit declarației sale, Lilly a fost abordată de un reporter de la ziarul britanic Daily Mail care a întrebat-o dacă poate „s-o pozeze și să-i spună mai departe povestea care este atât de inspirațională”.

Lilly a atacat apoi tabloidul britanic Daily Mail în privința problemelor legate de persoanele transsexuale. „Instituția de știri care a avut un mare rol în dezvăluirile lui Lucy Meadows, o profesoară de gimnaziu și o femeie transsexuală din Marea Britanie”, a spus Lilly. „Iar acum se aflau aici, în pragul ușii mele, ca și cum ar fi spus: «Iată încă un caz! Să-l facem public, așa încât să-l putem examina cu toții!»”.

„Deci, da sunt transsexual”, a mai spus Andy Wachowski. „Da, am făcut tranziția”, a adăugat Andy Wachowski.

Imediat după anunțul său, directorul de programe media pentru persoanele transsexuale de la asociația GLADD Nick Adams a remis un comunicat prin care a salutat vestea și a avertizat presa: „Asociația GLAAD este încântată de faptul că Lilly Wachowski a avut curajul de a-și arăta sinele său autentic. Cu toate acestea, nu ar trebuit să fie forțată să-și dezvăluie identitatea sa transsexuală înainte de a fi gata să facă acest lucru. Jurnaliștii trebuie să fie conștienți că este inaccepabil să oblige o persoană transsexual să se deconspire, în același mod în care este inacceptabil să dai în vileag o persoană care este homosexuală, lesbiană sau bisexuală”.

Foștii frați Wachowski au devenit faimoși odată cu filmul „The Matrix” din 1999, realizând trilogia completă a peliculei în 2003. Anul trecut, cei doi au lansat „Jupiter Ascending”, cu Channing Tatum și Mila Kunis în distribuție, realizând recent și serialul SF oferit de serviciul de video streaming Netflix „Sense8”. Trilogia „Matrix”, cu Keanu Reeves în rolul principal, a avut încasări de peste 1,6 miliarde de dolari, datorită efectelor speciale inovatoare și scenelor de luptă spectaculoase.

Într-o declarație care poartă numele de „Schimbare de sex șocantă – frații Wachowski au devenit surori!!!”, Andy Wachowski, actuala Lilly Wachowski, a scris: „Acesta este anunțul pe care l-am așteptat în acest an. Până acum cu teamă și/ sau exasperare. «Știrea» aproape că a fost lansată de câteva ori. Fiecare a fost precedată de un e-mail rău prevestitor din partea agentului meu – reporterii solicitând declarații cu privire la povestea despre «Schimbarea de sex a lui Andy Wachowski», pe care se pregăteau să o publice. Ca răspuns la această dezvăluire publică făcută în pofida voinței mele, am pregătit o declarație care este o parte urină, una oțet și 12 părți benzină. (…) Eu și sora mea Lana am evitat în mare măsură presa. Mi se pare că a lua în discuție arta mea este frustrant și plictisitor și că a vorbi despre mine este o experiență înspăimântătoare. Știam că la un anumit punct va trebui să ies în mod public. Când ești o persoană transsexuală este… destul de dificil să ascunzi asta. Am avut nevoie de o perioadă de timp pentru a mă dumiri, pentru a mă simți confortabil (…) A fi transsexual nu este ușor. Trăim într-o lume împărțită a sexelor. Asta înseamnă că atunci când ești transgender trebuie să faci față realității dure de a-ți trăi restul vieții într-o lume care este declarat ostilă față de tine”.

„Fac parte dintre cei norocoși. Având sprijinul familiei mele și mijloacele de a-mi permite doctori și terapeuți mi-a fost dată șansa de a supraviețui acestui proces. Oamenii transsexuali lipsiți de sprijin, mijloace financiare nu au acest lux. Și mulți dintre aceștia nu supraviețuiesc. În 2015, rata crimelor în rândul persoanelor transsexuale a ajuns la un nivel record în această țară. Un număr disproporționat de victime erau femei transsexuale de culoare. Este vorba doar de numărul omuciderilor înregistrate, din moment ce oamenii trans nu se încadrează în statisticile ratelor infracțiunilor în rândul celor două sexe, numărul real fiind unul mult mai mare. (…) Da, sunt transsexual și da, mi-am făcut operație de schimbare de sex. Am dezvăluit-o deja prietenilor și familiei mele. Majoritatea oamenilor cu care muncesc cunosc acest lucru. Da, din cauza fabuloasei mele surori au mai trecut prin asta, dar și pentru că sunt niște oameni extraordinari. Fără iubirea și sprijinul soției mele și a familiei nu aș fi acolo unde sunt astăzi. (…) Așa că voi continua să fiu optimistă punând umărul la această luptă de Sisif în privința progresului, iar în ceea ce mă privește, voi fi un exemplu al posibilităților unei alte lumi”, a mai scris Lilly Wachowski.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping