De unde provine carnea de pui din restaurantele KFC din România

De unde provine carnea de pui din restaurantele KFC din România
Publicat: 25/02/2014, 07:29
Actualizat: 29/07/2014, 17:00

Reprezentanții US Food Network, societatea care operează franciza KFC în România, cu 51 de restaurante pe piața locală, precizează că două treimi din carnea de pui comercializată provine de la furnizori locali. Printre cei mai importanți furnizorii locali se regăsesccompaniileTransavia și Avicola Buzău.

Anul 2013 a fost cel mai profitabil an pentru Transavia, cu cea mai mare cifră de afaceri, 135 de milioane de euro, și unprofitbrut de 12,5 milioane de euro.Ioan Popaa clădit în județul Alba în doar 22 de ani de la zero Transavia,companiacare conduce clasamentul producatorilor de carne de pasare.Ioan Popaa obținut primul milion de europrofitîn doar câțiva ani, a investit peste 100 de milioane de euro, iar afacerea sa valoreaza astazi de doua ori mai mult. Secretul sau: s-a sprijinit de-a lungul anilor pe cei cinci frați și surori, implicați și ei în afacere.

Avicola Buzău, listată la Bursa de Valori București, a încheiat anul 2012 cu unprofitnet în valoare de 1,68 milioane de lei, în scădere ușoară față de câștigul obținut în 2011, de 1,82 milioane de lei. Cifra de afaceri a fost de 116,2 milioane de lei (26 milioane de euro), în creștere de la 94 milioane de lei în anul precendent. Avicola Buzău este deținută de firma Aaylex Prod SRL, în proportie de 66,84%.

Citește în continuare pe Business Magazin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase