Dezbaterea momentului pe Internet: Cât de deșteaptă este, totuși, Natalie Portman, frumusețea de la Hollywood absolventă de Harvard?

Dezbaterea momentului pe Internet: Cât de deșteaptă este, totuși, Natalie Portman, frumusețea de la Hollywood absolventă de Harvard?
Publicat: 02/07/2012, 14:12

O întrebare postată pe site-ul de socializare Quora a născut o dezbatere aprinsă în rândul internauților, pe tema inteligenței lui Natalie Portman care, spun unii, nu ar fi fost atât de sclipitoare dacă luminile de la Hollywood nu ar fi căzut pe ea, potrivit Business Insider.

Postarea începe cu un citat de pe Wikipedia, în care sunt enumerate realizările academice ale actriței, din vremea în care era studentă a Universității Harvard. Sunt menționate, printre altele, două lucrări de cercetare la care Portman a fost co-autor și alte studii de psihologie pe care le-a scris actrița. Postarea de pe Quora se încheie cu o întrebare: „Cât de impresionantă ar fi performanța academică a lui Natalie Portman, dacă nu ar fi fost o vedetă la Hollywood?”.


VĂ RECOMANDĂM SĂ VEDEȚI ÎN GÂNDUL DE AZI ce subiecte au fost date la ROMÂNĂ în această dimineață la BAC 2012. Provocarea noastră: Ați mai fi în stare să le rezolvați? AVEȚI AICI LINK-ul către SUBIECTE. Aici veți găsi și BAREMUL de corectare pentru prima probă de la BACALAUREAT


Utilizatorii rețelei de socializare au început imediat o dezbatere pe această temă. Un internaut care susține că a studiat la Harvard în aceeași perioadă cu Natalie Portman a povestit că actrița și-a demonstrat, în timpul studenției, inteligența.

Totodată, în opinia aceluiași utilizator, însuși faptul că Portman a fost admisă la Harvard, chiar dacă aceasta se întâmpla într-un moment în care actrița era deja celebră, este o performanță care nu trebuie contestată. Același absolvent de Harvard amintește că prestigioasa universitate obișnuiește să faciliteze intrarea unor elevi care fac performanță în diverse domenii. „Mulți studenți au o cale de acces mai ușoară la Harvard, datorită faptului că excelează la diverse competiții naționale sau internaționale. Asta e de fapt ceea ce aduce studenții speciali la Harvard. La unii e vorba de matematică, la alții de vioară, comunicare sau fotbal. La ea (Natalie Portman, n.red.) a fost vorba actorie”, adaugă internautul, care dă asigurări că Portman nu e foarte inteligentă pentru o actriță, ci e „foarte inteligentă pentru o persoană inteligentă”.

Stephen M. Kosslyn, profesor de psihologie la Harvard, își amintește de studenta Natalie Portman ca despre o persoană „foarte hotărâtă și capabilă să își depună un efort susținut, pentru o perioadă îndelungată de timp”.

De asemenea, și fostul profesor de drept al celebrei actrițe, Alan M. Dershowitz, și-o amintește pe vedeta din „Black Swan” ca fiind o studentă excepțională.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun