Dezvăluirile medicilor. De ce a murit actorul din Beverly Hills, Luke Perry, la 52 de ani

Redactor:
Ana Obretin
Dezvăluirile medicilor. De ce a murit actorul din Beverly Hills, Luke Perry, la 52 de ani
Actorul Luke Perry a murit din cauza unui accident vascular cerebral ischemic, potrivit certificatului său de deces, obținut de publicația americană US Weekly.

Un astfel de accident vascular cerebral poate fi provocat de un cheag care blochează circulația sangvină într-o anumită regiune a creierului și este mai des întâlnit în rândul persoanelor mai în vârstă. Printre cauzele producerii unui astfel de accident cerebral se numără hipertensiunea arterială, valori mari ale colesterolului, fumatul, consumul de alcool, diabetul.

Potrivit aceluiași certificat de deces, trupul neînsuflețit al actorului a fost transportat în Dickson, Tennessee, unde a avut loc înmormântarea, luni. Actorul, care a decedat la vârsta de 52 de ani, avea o fermă în acea zonă și și-a petrecut acolo mare parte a timpului.

Luke Perry a fost internat pe 27 februarie în Spitalul „St. Joseph” din Burbank, California, fiind diagnosticat cu accident cerebral, a fost apoi sedat, iar decesul s-a produs pe 4 martie.

Actorul a murit înconjurat de cei doi copii, logodnica Wendy Madison Bauer și mama sa, a anunțat un apropiat.

„Ultimii 11 ani și jumătate alături de Luke au fost cei mai fericiți ani din viața mea și sunt extrem de recunoscătoare pentru tot timpul petrecut împreună. Vreau, de asemenea, să le mulțumesc copiilor lui, familiei și prietenilor pentru toată dragostea și sprijinul lor. Am găsit consolare unii în ceilalți, dar și în faptul că viețile noastre au fost binecuvântate de acest om extraordinar. Ne va lipsi foarte mult”, a declarat Wendy Bauer.

 

În 2015, actorul a fost suspectat de cancer colorectal, dar diagnosticul nu a fost confirmat în cele din urmă.

Născut Coy Luther Perry III, în Mansfield, Ohio, crescut în comunitatea mică din Fredericktown, Perry s-a mutat la Los Angeles pentru a urma o carieră în actorie după ce a terminat liceul.

A avut mai multe slujbe din cele mai diverse, în timp ce încerca să își facă un nume. A început să devină cunoscut în 1988, după ce a jucat în serialul „Loving”, pentru care s-a mutat la New York. Într-un interviu radio din 2013, Perry a declarat că a mers la 256 de audiții până a obținut un mare rol.

În anul în care a jucat în „Loving”, Perry a obținut un alt rol într-un serial, în „Another World”.

Însă rolul vieții sale a fost cel al băiatului rău Dylan McKay din producția Fox „Beverly Hills 90210”, lansată în 1990. Personajul lui Perry a devenit foarte popular, dar actorul a decis să părăsească serialul în cel de-al șaselea sezon, pentru a se distanța de acesta. S-a întors însă în cel de-al nouălea sezon.

De altfel, ziua în care a fost internat din cauza accidentului cerebral a coincis cu cea în care televiziunea americană Fox a anunțat că serialul „Beverly Hills, 90210” va fi reluat, cu distribuția originală, în care nu a fost inclus însă și Luke Perry. Cele șase episoade ar urma să fie difuzate în această vară. Rețeaua a intitulat deocamdată proiectul „90210”. Membrii distribuției de acum două decenii Jason Priestley, Jennie Garth, Ian Ziering, Gabrielle Carteris, Brian Austin Green și Tori Spelling vor reveni în serial.

Serialul „Beverly Hills 90210” a rulat timp de 10 sezoane pe postul Fox și a devenit una dintre cele mai populare producții ale acestui post de televiziune. Serialul a lansat carierele protagoniștilor săi, actorii Jason Priestley, Luke Perry, Jennie Garth, Tori Spelling, Brian Austin Green și Shannen Doherty – care a părăsit show-ul TV la finalul celui de-al patrulea sezon, din cauza unor neînțelegeri cu echipa de producție. Postul CW a lansat o continuare a acestui serial, intitulată „90210”, în anul 2008, în care Jennie Garth, Shannen Doherty și Tori Spelling și-au reluat rolurile interpretate în serialul original. Serialul „90210” a fost difuzat timp de cinci sezoane.

În momentul decesului, Luke Perry făcea parte din distribuția serialului TV „Riverdale”. Era tatăl lui Archie Andrews, Fred, în producția CW bazată pe benzile desenate cu Archie.

Perry a mai jucat în filme precum „Good Intentions”, „Red Wing” și „Buffy the Vampire Slayer”, care ulterior a devenit un mare succes TV.

Totodată, și-a făcut debutul pe Broadway, New York, în 2002, în rolul Brad din „The Rocky Horror Picture Show”.

Însă pe micul ecran a avut cel mai mare succes, cu apariții în „The Incredible Hulk”, „Jeremiah”, „Oz”, „Windfall” și „John from Cincinnati.”

Perry a fost căsătorit timp de zece ani, până în 2003, cu Rachel Sharp, cunoscută din producția „Teen Wolf Too”, iar din această relație a avut doi copii, Jack și Sophie.

 

Inchide