Directorul Observatorului Vaticanului: „Viața extraterestră este posibilă”

Redactor:
Diana Marcu
Directorul Observatorului Vaticanului: „Viața extraterestră este posibilă”
Directorul Observatorului Vaticanului, preotul iezuit José Gabriel Funes, nu exclude existența vieții dincolo de Terra

Directorul Observatorului Vaticanului, preotul iezuit José Gabriel Funes, nu exclude existența vieții extraterestre. Aceasta nu este prima dată când preotul face o astfel de declarație. Anul trecut a stârnit rumori printr-o declarație similară, transmite joi postul de radio al Vaticanului.

„Până în prezent, nu am găsit nicio dovadă că viața extraterestră există”, a spus el, adăugând că „în Univers există miliarde de galaxii, fiecare cu miliarde de stele” astfel încât nu poate fi exclusă posibilitatea vieții în una din ele.

Până în prezent există informații doar despre 350 de stele, în jurul cărora gravitează planete, a indicat astronomul, care nu exclude ca printre acestea să există una care să aibă aceleași condiții naturale ca pe Pământ, notează Agerpres.

În pofida faptului că astronomia este una dintre cele mai vechi științe, astăzi ea nu poate spune cu certitudine ce se va întâmpla cu lumea noastră peste 10-15 ani, consideră preotul Jose Funes, care a subliniat interesul Bisericii Catolice pentru știință. „Universul nu este rezultatul haosului, în însăși natura sa există o logică care ne permite să studiem, să descoperim legile fizicii și să le înțelegem”, a afirmat el, indicând că știința ne îndeamnă la reflecție și ne ajută să descoperim legile naturii, care reflectă ordinea Logosului.

Vaticanul organizează cu regularitate conferințe pe tema vieții extraterestre, la care sunt invitați experți de renume din lumea întreagă.

Inchide