Două CĂLUGĂRIȚE au cheltuit 500.000 de dolari în CAZINOURI, după ce i-au furat din donații și taxe de școlarizare

Redactor:
Laura Cojocaru
Două CĂLUGĂRIȚE au cheltuit 500.000 de dolari în CAZINOURI, după ce i-au furat din donații și taxe de școlarizare
Călugărițele de la o școală catolică din California au recunoscut că au deturnat 500.000 de dolari, pe care i-au cheltuit în cazinourile din Los Angeles. Vezi cum au reușit să își ascundă fapta timp de 10 ani.

Călugărițele de la o școală catolică din California au recunoscut că au deturnat 500.000 de dolari, pe care i-au cheltuit în cazinourile din Los Angeles, relatează BBC.

Surorile Mary Kreuper and Lena Chang care au declarat că sunt cele mai bune prietene, și-au recunoscut fapta și au povestit cum au reușit să o ascundă timp de 10 ani: depuneau cecurile care acopereau taxele elevilor și cecurile cu donații într-un cont separat.

Mary Kreuper a fost directoarea școlii timp de 29 de ani, iar Lena Chang a lucrat ca profesoară 20 de ani. Cele două au furat banii într-un deceniu pentru a-i cheltui în călătorii și cazinouri.

Arhiepscopia din Los Angeles a declarat că frauda a fost descoperită la un audit realizat după pensionarea celor două călugărițe. „Această chestiune ne-a atras atenția în timpul revizuirilor financiare realizate după schimbarea directoarei”, a spus un purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei din Los Angeles, adăugând că este o rutină să fie efectuată o astfel de revizuire după retragerea conducerii. Călugărițele s-au pensionat anul acesta. Purtătorul de cuvânt a anunțat că măicuțele și-au cerut scuze pentru furt și au cooperat la investigație. „Sora Maria Margareta și sora Lana simt o remușcare profundă pentru acțiunile lor și își cer iertare”.

Deși poliția a fost sesizată în legătură cu acest caz, cele două călugărițe nu vor fi judecate, întrucât plângerile împotriva lor au fost retrase.

 

 

Inchide