Două dintre fiicele lui B.B. King spun că tatăl lor a fost ucis. Autoritățile au deschis o anchetă

Două dintre fiicele lui B.B. King spun că tatăl lor a fost ucis. Autoritățile au deschis o anchetă
Publicat: 26/05/2015, 10:47

Biroul de medicină legală din comitatul Clark din statul american Nevada a anunțat printr-un mesaj publicat pe Twitter că trupul neînsuflețit al celebrului chitarist și cântăreț de blues american se află în juridiscția sa și că rezultatele autopsiei acestuia vor fi obținute cel mai devreme peste șase săptămâni.

Aceeași instituție americană a adăugat faptul că va efectua și o anchetă oficială, în colaborare cu Poliția din Las Vegas.

Două dintre fiicele muzicianului B.B. King, Karen Williams și Patty King, spun că tatăl lor a fost otrăvit de doi dintre asociații săi, dintre care unul este avocatul care s-a ocupat de afacerile artistului.

„Cred că tatăl meu a fost otrăvit prin administrarea unor substanțe. Cred că tatăl meu a fost asasinat”, a declarat fiecare dintre cele două fiice ale artistului, ale căror declarații au coincis din acest punct de vedere și au fost depuse la poliția locală.

Avocatul Fundației B.B. King consideră însă că aceste declarații sunt nefondate și lipsite de respect la adresa muzicianului.

Karen Williams și Patty King au dezvăluit de asemenea, într-o înregistrare video care a fost publicată pe internet, că membrii familiei King au fost împiedicați să îl viziteze pe B.B. King de către cei doi asociați ai acestuia, în ultimele zile de viață ale artistului american.

B.B. King a murit pe 14 mai la vârsta de 89 de ani în Las Vegas. Potrivit medicilor legiști din Las Vegas, artistul a murit în somn, iar decesul său a fost cauzat de o serie de accidente vasculare cerebrale (AVC) de mică intensitate.

B. B. King a fost diagnosticat cu diabet de tip 2 în anii ’80. Muzicianul a fost internat de urgență în prima parte a lunii aprilie, într-o clinică din Las Vegas, din cauza deshidratării, o complicație medicală generată de diabet.

La începutul lunii mai, artistul publicase un mesaj pe contul său de Facebook prin care îi asigura pe fanii lui, spunându-le că se simțea mai bine și că primea îngrijiri medicale în domiciliul său din Las Vegas.

Funeraliile sale sunt programate pentru vineri, în statul american Mississippi. Nu se știe deocamdată dacă ancheta oficială deschisă de Poliția din Las Vegas va determina o amânare a ceremoniei funerare.

În ultimii ani, artistul american a avut mai multe probleme de sănătate. În octombrie 2014, cântărețul și-a anulat cele opt concerte pe care le mai avea programate în turneul său nord-american, după ce a căzut pe scenă, în timpul unei reprezentații la House of Blues din Chicago.

În aprilie 2014, celebrul chitarist și interpret de blues le-a cerut iertare fanilor săi după o reprezentație bizară pe care a susținut-o la Peabody Opera House din orașul St. Louis, atribuită ulterior faptului că B.B. King uitase să ia unul dintre medicamentele ce i-au fost prescrise de medici.

Născut în Mississippi, muzicianul american, căruia i se mai spunea „King of the Blues” („Regele blues-ului”), este considerat unul dintre cei mai mari chitariști din toate timpurile și mulți artiști de seamă, precum Eric Clapton, spun că s-au inspirat de-a lungul anilor din muzica sa.

B. B. King și-a început cariera muzicală în 1947. În anii ’50, el susținea, în medie, 275 de concerte pe an, iar în 1956 a susținut 342 de concerte. În ultimii ani, cântărețul a continuat să susțină, în medie, aproximativ 100 de concerte pe an.

Recompensat cu 15 premii Grammy, B. B. King a avut numeroase piese de succes, cele mai cunoscute fiind „Every Day I Have The Blues” și „The Thrill Is Gone”, interpretate de artist la chitara lui, Lucille.

A fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1987. În 1990 a primit National Medal of Arts, iar în 2006 fostul președinte american George W. Bush l-a decorat cu Presidential Medal of Freedom.

În decembrie 2008, B. B. King a concertat împreună cu Foo Fighters și John Mayer la primul concert susținut în onoarea artiștilor nominalizați la premiile Grammy, care a avut loc în Los Angeles.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Schimbare pentru TOȚI cei cu BULETINE de identitate. Decizia momentului în România
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Melinda Gates a părăsit fundația înființată alături de fostul soț Bill Gates
×