Drapelul României, pe coperta noului album Manowar – FOTO

Drapelul României, pe coperta noului album Manowar - FOTO
Publicat: 31/01/2014, 13:28
Actualizat: 03/08/2014, 01:38

Drapelul României a fost inclus de formația de rock heavy metal Manowar pe coperta noului ei album, „Kings Of Metal MMXIV”, care va fi lansat pe 28 februarie, potrivit site-ului oficial al trupei.

De asemenea, pe coperta albumului sunt prezentate alte 12 drapeluri naționale, printre care cele ale Turciei, Israelului, Sloveniei, Bulgariei, Portugaliei și Irlandei.

Trupa americană Manowar lansează albumul „Kings Of Metal MMXIV”, care marchează împlinirea a 25 de ani de la lansarea materialului discografic „Kings Of Metal”. Manowar a devenit o forță cu răsunător succes internațional, încă de la albumul de debut, „Battle Hymns”, iar materialul discografic „Kings Of Metal” din 1988, urmat de turneul din 1989 a catapultat formația într-o nouă sferă. Piese precum „Heart Of Steel”, „Kings OF Metal”, „Hail And Kill” și „Blood Of The Kings” au dobândit imediat statutul de repere clasice, cunoscute și apreciate până astăzi de fanii metalului din lumea întreagă.

Pentru albumul „Kings Of Metal MMXIV”, Manowar a înregistrat aceste imnuri metal fără vârstă apelând la noi aranjamente orchestrale și adăugând sunetul „mai impunător ca viața” care îi caracterizează și care le definește locul în istoria heavy metalului.

„Fanii noștri sunt cei care ne-au făcut «Kings Of Metal» și prin acest tribut pe care îl aducem unuia dintre albumele lor preferate îi onorăm și le mulțumim pentru sprijinul neasemuit și pentru loialitatea lor”, a spus solistul Manowar, Eric Adams.

„Kings Of Metal MMXIV” va include nouă piese principale de metal „face melting”, plus nouă bonus track-uri.

„Am împins limitele omului și cele ale echipamentelor la maximum, pentru a face cinste înregistrării originale, pe care o iubim, și pentru a adăuga aspecte noi și surprize ce oferă acestui nou album propria personalitate”, a spus basistul și producătorul Manowar Joey DeMaio. „Sound-ul este, din nou, la fel de masiv și maiestuos cum a fost întotdeauna”, a completat acesta.

Pentru noua narațiune din piesa „The Warrior’s Prayer MMXIV”, trupa și-a unit forțele cu celebrul actor britanic Brian Blessed. Acesta este un actor renumit atât pentru roluri de compoziție, cât și pentru personaje din dramaturgia shakespeariană. Printre altele a jucat în „Henry al V-lea”, în regia lui Kenneth Brannagh, în producțiile lui Oliver Stone „Regele Lear” și „Alexander” și a fost prințul Vultan în celebrul film „Flash Gordon”. Mai mult decât un actor și explorator, Blessed a primit Spirit Of Hammer Award din partea prestigioasei reviste Metal Hammer UK, pentru contribuția sa la dezvoltarea muzicii heavy metal.

Pentru efecte speciale de cel mai înalt nivel, la piesa „The Warrior’s Prayer MMXIV” a fost cooptat specialistul în efecte sonore Hamilton Sterling. De numele acestui veteran al Hollywood-ului se leagă filme de acțiune precum „Cavalerul negru/ Batman – The Dark Knight”, „Bărbați în negru 3/ Men In Black 3”, „Războiul lumilor/ War Of The Worlds” și „Master and Commander: La capătul Pământului/ Master And Commander: The Far Side of the World”, două dintre aceste producții primind premii Oscar la categoria cel mai bun montaj sonor.

„Kings Of Metal MMXIV” va fi lansat pe 28 februarie sub forma unui dublu CD, cu un album de 24 de pagini, ce va include noi elemente grafice realizate de legendarul artist Ken Kelly, vechi colaborator al trupei. Materialul va fi disponibil și ca dublu album digital.

Lansarea albumului „Kings Of Metal MMXIV” va fi urmată de turneul mondial Kings Of Metal MMXIV, în care Manowar va interpreta integral noul album, alături de alte imnuri metal, într-o producție scenică nouă. În acest turneu, Manowar va reveni în vechi bastioane ale metalului, precum Germania și Finlanda, dar va ajunge și în teritorii nevizitate până în prezent, precum Israel și Polonia.

Manowar este unul dintre cele mai reprezentative nume ale genului heavy-metal și, conform Guinness Book of World Records 1984, „cea mai zgomotoasă trupă din lume”. Pe parcursul unei cariere de peste un sfert de secol, Manowar a lansat albume de studio, albume live, precum și numeroase single-uri, EP-uri, compilații și DVD-uri, atrăgându-și un număr impresionant de fani dedicați (numiți „Manowarriors” sau „Immortals”).

Trupa a concertat de mai multe ori în România – în 2009, 2010 și 2012.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Noi dezvăluiri bombă! Generalii Coldea și Dumbravă cereau 720 de mii de euro pentru a-i...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
165 de ani de la începerea construcţiei Canalului Suez. A scurtat drumul navigatorilor către Europa...