EBU anunță: Nicio șansă ca România să mai participe la Eurovision. Vezi răspunsul oficial pentru Pro TV

EBU anunță: Nicio șansă ca România să mai participe la Eurovision. Vezi răspunsul oficial pentru Pro TV
Publicat: 03/05/2016, 19:09

„Repetițiile pentru show au început deja, iar planul de producție a fost finalizat fără participarea României, fapt care nu mai poate fi schimbat în acest moment. Nu există nicio soluție pentru participarea României în acest an. Ne pare rău pentru faptul că lui Ovidiu Anton nu îi mai este permis să cânte la Stockholm, cu atât mai mult cu cât cunoaștem înțelesul și sensul din spatele piesei sale”, menționează, printre altele directorul general EBU, Ingrid Deltenre, în răspunsul oficial transmis către Pro TV, conform unui comunicat remis MEDIAFAX.

„După mai mult de o săptămână de când Pro TV a încercat să contacteze reprezentanții EBU (European Broadcasting Union) pentru o discuție deschisă și găsirea unei soluții realiste și pragmatice pentru a aduce Eurovision 2016 în casele tuturor românilor, Ingrid Deltenre, Director General EBU, a trimis pe 2 mai răspunsul oficial al instituției pe care o reprezintă”, spune televiziunea printr-un comunicat.

„Răspunsul pe care l-am primit din partea EBU nu afișează deschidere, încercarea de a arăta empatie sau de a înțelege un artist și o întreagă țară. Continuăm să primim argumente pentru care România nu poate participa, atunci când noi încercăm să găsim o soluție pentru a putea participa. Iar acesta este singurul lucru pe care îl cerem, și anume dorința de a găsi o soluție împreună, pentru Ovidiu să își reprezinte țara și pentru ca evenimentul să fie transmis în România, indiferent de televiziunea care îl va difuza”, a declarat Aleksandras Cesnavicius, CEO Pro TV.

De asemenea, televiziunea precizează că în această săptămână, Știrile Pro TV, prin intermediul Alexandrei Tănăsescu, au ajuns la Geneva, în încercarea de a realiza un interviu obiectiv cu un reprezentant EBU și de a găsi punctul de vedere al EBU pentru întrebările care nu au încă un răspuns, propunere care a fost refuzată până în momentul de față. Reporterul este încă în Geneva și așteaptă ocazia unui interviu cu un reprezentant EBU, a declarat Pro TV.

Întrebările la care televiziunea vrea răspuns sunt: „De ce a permis EBU României să participe la Eurovision, în toți acești ani, în ciuda datoriei care era oficială?”, „De ce a permis EBU ca zeci de mii de români să își voteze un favorit, prin SMS-uri plătite, pentru ca apoi să îl excludă pe acesta cu doar trei săptămâni înainte de concurs?”, „De ce refuză EBU dreptul unui cetățean european de a lua parte la o competiție europeană, care presupune egalitate de șanse?”.

Ovidiu Anton (câștigătorul finalei selecției naționale a Eurovision) a declarat: „Sper din tot sufletul ca «Moment of Silence», piesa pe care românii au votat-o și pe care au ales-o să îi reprezinte la Eurovision 2016, să aibă șansa de a fi auzită pe scena din Stockholm. Nu este drept nici pentru mine și nici pentru fiecare român din țară sau străinătate să nu ne fie acordat măcar dreptul la o discuție, în vederea găsirii unei soluții. Sunt pregătit să discut despre opțiunile noastre, să zbor la Stockholm, să cânt «Moment of Silence» pe scena Eurovision, să-mi reprezint țara și să fac românii mândri!”.

Televiziunea comercială amintește că au mai rămas șase zile până la începutul competiției Eurovision și aproape 20.000 de români au semnat petiția pentru a susține participarea lui Ovidiu și a României în concurs (http://www.petitieonline.com/eurovision_2016_in_romania). Concursul cântecului european (Eurovision Song Contest 2016) se va desfășura anul acesta la Stockholm (Suedia), în 10, 12 și 14 mai.

Pro TV a lansat pe 27 aprilie, o petiție online prin care a rugat oamenii din România și din străinătate să-l susțină pe Ovidiu și să-l sprijine în parcursul său către Eurovision, petiție care a adunat, în 24 de ore, aproximativ 7.000 de semnături.

Televiziunea Română (TVR) a fost retrasă de la serviciile de membru EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio și Televiziune) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, a anunțat EBU pe 22 aprilie, pe site-ul oficial, una dintre consecințe fiind eliminarea din competiția muzicală Eurovision. Situația este fără precedent în istoria EBU, TVR fiind prima televiziune exclusă din asociație. De asemenea, este prima oară când o țară este exclusă din concurs.

Pro Tv a trimis o scrisoare deschisă către EBU, în care invită Uniunea Europeană de Radio și Televiziune să-și reconsidere decizia și să caute, alături de reprezentanții televiziunii comerciale, soluții pentru participarea lui Ovidiu Anton la concursul de la Stockholm. În plus, Pro TV a ofertat EBU pentru transmisiunea competiției muzicale Eurovision 2016, însă EBU a refuzat oferta, potrivit declarațiilor lui Aleksandras Cesnavicius, CEO al Pro Tv, care a făcut anunțul într-o conferință de presă desfășurată în 27 aprilie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Documentul ce trebuie depus de proprietarii de TEREN. Este obligatoriu până pe 7 iunie
Viața la bloc. Activitatea banală pentru care poți fi amendat
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”