Edinburgh în weekend – ce merită să vezi în capitala Scoției?

Edinburgh în weekend – ce merită să vezi în capitala Scoției?
Edinburgh în weekend – ce merită să vezi în capitala Scoției?
Publicat: 24/10/2020, 09:22

Capitala Scoției devine o destinație din ce în ce mai populară atunci când vine vorba de escapade de weekend. Edinburgh are o atmosferă unică și o istorie veche de secole. Posibilitatea de rezervare a unui zbor ieftin este o ocazie excelentă pentru a explora acest oraș uimitor. Cu siguranță veți dori să vă întoarceți aici de mai multe ori pentru a-l cunoaște și mai bine.

Cele mai interesante obiective turistice din Edinburgh – must have a fiecărei excursii în capitala Scoției

Edinburgh este în primul rând, un loc pentru iubitorii de istorie și atmosfera orașelor medievale. Una dintre atracțiile care trebuie vizitate în capitala Scoției este castelul. O excursie în Edinburgh merită planificată mai ales pentru luna august, când în castel are loc festivalul Royal Edinburgh Military Tattoo. În timpul acestui eveniment puteți, printre altele admiră paradele bateristilor și flautarilor. Este o experiență cu adevărat de neuitat. Dacă decideți să mergeți în Edinburgh în această perioadă, planificați-vă zborul pentru a ajunge la castel până la ora 13:00, deoarece acesta este momentul zilei (cu excepția duminicilor) în care are loc lovitura de tun demonstrativă. Puteți planifica zborul accesând, de ex. site-ul: https://www.vola.ro/bilete-avion/din-Bucuresti-BUH/catre-Marea+Britanie-GB/.

Chiar dacă nu sunteți un mare fan al Scoției, un alt loc care merită vizitat este muzeul local de whisky. În interior există o replică a distileriei, care este vizitată în vagoane în formă de butoi. În afară de vizitarea obiectivelor turistice, prețul include degustarea băuturii.

Ce mai trebuie văzut în Edinburg?

Dacă sunteți un pasionat al istoriei, nu puteți trece pe lângă Muzeul Național al Scoției, mai ales că vizitarea acestuia este complet gratuită. În interior, veți găsi obiecte care reflectă gloria de odinioară a acestei regiuni încă din preistorie. Muzeul are, de asemenea, un loc pentru operele de artă contemporane. Clădirea în sine arată uimitor, în special interiorul în stil victorian, cu numeroase galerii. Un fapt interesant este că în muzeu puteți vedea, printre altele, oaia Dolly mumificată, primul animal clonat. Printre monumentele sacre care trebuie văzute în timpul unei excursii de weekend, trebuie menționată Biserica Sf. Giles. Este un templu gotic care impresionează, printre altele, datorită vitraliilor frumoase, monumentale. În interior se află și Capela Ciulinului. Aici merită să amintim că ciulinul este un simbol al Scoției. Și dacă aveți puțin mai mult timp, părăsiți Edinburgul și mergeți în micul sat Roslin din apropiere. Acolo veți găsi una dintre cele mai frumoase capele gotice, renumită în întreaga lume datorită romanului și filmului „Codul lui Leonardo Da Vinci”. În interiorul clădirii puteți admira, printre altele, frumoase basoreliefuri și vitralii încântătoare care sunt tipice pentru această epocă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase