Eric Clapton ar putea fi nevoit să renunțe la cântat

Eric Clapton ar putea fi nevoit să renunțe la cântat
Publicat: 14/06/2016, 20:12
Actualizat: 05/07/2016, 19:45

Eric Clapton, desemnat ani la rândul „cel mai bun chitarist din lume”, adevanit celebru încă din 1960 când a înfințat formația „The Cream”. Clapton trece ulterior la „Yardbirds”, iar activitatea sa culminează cu o lungă și prolifică carieră solo, care l-a consacrat ca pe unul dintre giganții blues-ului și rock-ului contemporan.

Într-un interviu recent acordat revistei „Classic Rock”, Clapton, născut în 1945 la Ripley, Marea Britanie, a făcut următoarea declarație: „Pentru mine, a cânta la chitară a devenit din ce în ce mai greu și trebuie să mă obișnuiesc cu gândul că această condiție nu se va îmbunătăți”, informează rador.ro

Trebuie amintit că din cauza condițiilor sale precare de sănătate, același Clapton a fost constrâns în anul 2013 să-și anuleze câteva concerte din întreaga lume. Și, în ciuda faptului că la 20 mai a apărut cel de-al 23-lea album solo al faimosului chitarist, album intitulat „I still do”, această condiție pare să se agraveze.

„Anul acesta am suferit mult. Totul a început cu o serie de dureri lombare care încetul cu încetul s-au transformat în ceea ce se numește neuropatie periferică”, a mai explicat interpretul emoționantei „Tears in Heaven”.

Această este o boala degenerativă și ireversibilă care afectează în special nervii aflați la extremitățile corpului, cum ar fi mâinile sau brațele, iar una dintre diferitele cauze ale acestei boli este abuzul de alcool. Conștient de trecutul său și problemele sale de dependență, Clapton a adăugat că, luând în considerare toate aceste lucruri, faptul că încă mai este în viață poate fi considerat un „mare noroc”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase