Eurovision 2013. Scrisoarea Angelei Gheorghiu către Cezar: „Dacă ai fi reprezentat o altă țară, ai fi fost jurizat altfel”

Eurovision 2013. Scrisoarea Angelei Gheorghiu către Cezar:  Dacă ai fi reprezentat o altă țară, ai fi fost jurizat altfel
Publicat: 19/05/2013, 16:40
Actualizat: 28/03/2019, 15:44

Soprana română Angela Gheorghiu spune că prestația lui Cezar în finala Eurovision 2013 a fost „de nivelul cel mai mare posibil”, însă concursul este „injust prin jurizare”.Angela Gheorghiu a postat duminică, pe contul său de Facebook, un mesaj public adresat lui Cezar, reprezentantul României în finala Eurovision 2013.

„Prestația ta la Eurovision a fost de nivelul cel mai mare posibil și onorant pentru tine și pentru România pe care amândoi știm cât o iubim. A câta oară doar noi artiștii lirici știm cu câtă onoare spunem întotdeauna și scriem în programele lumii că suntem români și totodată cântând muzica românească. Colegii noștri Cecilia Bartoli, Philippe Jaroussky, Vittorio Grigolo, agența artistică IMG de la New York EMI Classic, toți admiratorii și colegii tăi, ca și noii admiratori sunt de părerea mea: Cezar Ouatu este un mare artist și versatilitatea, talentul și charisma le dorim în continuare de la tine să rămână intacte ca și până acum. Pentru un adevărat artist și mai ales liric ne-ai făcut un serviciu într-o emisiune concurs Eurovision, ba mai mult să se descopere câtă emoție și cât talent ai și chiar să ne bucurăm odată în plus că publicul larg a auzit încă o dată un contratenor, și de data aceasta de contratenorul român: Cezar Ouatu”, spune Angela Gheorghiu.

Soprana română precizează că lui Cezar soarta i-a pregătit proiecte extraordinare în mai multe ramuri muzicale. „Ești pentru marea majoritate ca și pentru mine de altfel, câștigătorul inimilor noastre din toate punctele de vedere”, spune Angela Gheorghiu.

„Îți mulțumesc că mi-ai demonstrat că și în condițiile celor mai mari emoții și condiții de maxim stres ai fost și ești la cea mai mare înălțime și cât de mult self control ai. Știu că te așteaptă momente de mari satisfacții dar și enorm de multă muncă. Acest concurs atât de controversat și injust prin jurizare, știm deja cu toții că în acel context de aseară, dacă ai fi reprezentat o altă țară, fără a o numi, pentru a evita vreo polemică, ai fi fost jurizat altfel. Ca profesionist îmi permit să spun cu siguranță că nu talentul a primat aseară, dimpotrivă. Mai sunt și ediții ca acestea….dar a fost doar un pasaj și o experiență personală pe care ai dorit să o simți. Bravo Bravissimo, Cezar! Primul eveniment și cel mai apropiat, concertul din 25 mai. The show and life must go on!”, mai spune Angela Gheorghiu.

Soprana română spune că își permite să îi scrie aceste lucruri pentru „un fair play” ce simte că este necesar între ei doi: „Îmi permit să-ți scriu și regret că trebuie ca Angela Gheorghiu să scrie asta pe Facebook, poate nu mă onorează deloc, dar fac asta doar pentru un fair play ce simt că este necesar între noi doi și să nu mai comenteze nimeni că un jurnalist a spus ceva trunchiat din ceea ce eu afirm”.

Mesajul pe care Angela Gheorghiu i-l adresează lui Cezar vine după ce, sâmbătă, soprana română a remis un comunicat de presă, în care afirma că spectacolul prezentat de Cezar la Eurovision „s-a îndepărtat dramatic de ceea ce este artistul Cezar Ouatu”, precizând că acesta „trebuie să se reîntoarcă la muzica bună și bunul gust”.

„Spectacolul prezentat de Cezar la Eurovision, după părerea mea, s-a îndepărtat dramatic de ceea ce este artistul Cezar Ouatu. Consider că toate elementele utilizate sunt greșite și sunt departe de mesajul textului sau de gustul meu. Indiferent de rezultatul acestui concurs (unul influențat geopolitic și nu întotdeauna bazat pe talent), Cezar trebuie să se reîntoarcă la muzica bună și bunul gust. Ne vom revedea cu publicul român la concertul amicului meu Andrea Bocelli (pe 25 mai, la Romexpo, n.r.) și apoi într-un concert de mare importanță la Moscova, la teatrul Stanislavsky, unde eu am considerat că poate să-mi fie alături pe scenă. Baftă Cezar! Hai România!”, mai spunea Angela Gheorghiu.

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc, sâmbătă seară, la Malmö Arena (Suedia), în timp ce Emmelie de Forest din Danemarca a câștigat competiția.

După finala Eurovision 2013, Cezar a declarat că, profesional și personal, se simte împlinit, deși și-ar fi dorit un loc mai bun în clasamentul final, pentru el și pentru România. „Eu, profesional și personal, mă simt împlinit. Mi-aș fi dorit un loc mai bun în clasamentul final, pentru mine și pentru România, dar știu că ceea ce a ținut de mine am făcut. Show-ul nostru a ieșit foarte bine, am muncit cu toții enorm și le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil ca această muncă de echipă să prindă formă. Le mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine și au votat România. România rămâne, însă, o țară negată oarecum de Europa, așa că, în această seară, cele două mari familii – Scandinavia și ‘Mama Rusie’ – au învins. Eu am fost favorit la titlu din partea fanilor, dar, geopolitic vorbind, nu mai ține de mine…”, a declarat Cezar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Un papă pentru care sexualiatea și desfrâul erau „virtuți”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Abuzul de alcool, diabetul și poluarea cresc riscul de Alzheimer și Parkinson