• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

EUROVISION 2013. Tot ce trebuie să știi despre competiția EUROVISION 2013. CEZAR OUATU intră joi în SEMIFINALA 2 cu piesa It’s my life

Totul despre EUROVISION 2013: CEZAR OUATU intră joi în SEMIFINALA 2 cu It's my life. Dacă se califică, CEZAR OUATU ajunge în FINALA EUROVISION 2013. Până atunci, CEZAR OUATU a primit deja un titlu: e cel mai sexy concurent de la EUROVISION 2013

EUROVISION 2013, festivalul internațional de muzică pop, ajunge în acest an la ediția cu numărul 58.

Competiția EUROVISION 2013 se va desfășura în Suedia, după ce ediția precedentă a fost câștigată de cântăreața Loreen, care a interpretat piesa „Euphoria”.

După evaluarea mai multor săli din Stockholm, Göteborg și Malmö, Sveriges Television (SVT) a ales să organizeze evenimentul EUROVISION 2013 în Malmö Arena. Aceasta are o capacitate de 15.500 de persoane și în ultimii patru ani a fost folosită pentru semifinalele „Melodifestivalen”.

Malmö Arena

39 de țări vor participa la EUROVISION 2013. Astfel în PRIMA SEMIFINALĂ, ce se va desfășura pe 14 mai, vor urca pe scenă concurenții din Austria, Estonia, Slovenia, Croația, Danemarca, Rusia, Ucraina, Olanda, Muntenegru, Lituania, Belarus, Republica Moldova, Irlanda, Cipru, Belgia și Serbia. La finalul serii, doar 10 țări vor fi alese să meargă mai departe în marea finală EUROVISION 2013 de pe 18 mai.

România, în semifinala 2

Tot pentru un loc în ultima etapă a competiției EUROVISION 2013 se vor lupta și muzicienii din Letonia, San Marino, Republica Macedonia, Azerbaidjan, Finlanda, Malta, Bulgaria, Islanda, Grecia, Israel, Armenia, Ungaria, Norvegia, Albania, Georgia, Elveția și România. Aceștia își vor prezenta piesele pregătite pentru EUROVISION 2013 joi, 16 mai, când se va desfășura SEMIFINALA 2.

Așadar, în marea finală, ce va fi prezentată de actrița suedeză de comedie Petra Mede, vor intra în cele din urmă doar 20 de concurenți. Acestora li se vor alătura muzicienii din Franța, Germania, Italia, Regatul Unit, Spania și Suedia, calificați deja în finala EUROVISION 2013.

Câștigătorul va fi ales în urma votului publicului și a unui juriu. În plus, începând cu acest an, la EUROVISION 2013 va exista și o aplicație oficială pentru smartphone-uri, ce va permite utilizatorilor să voteze fără să fie nevoiți să scrie un SMS.

Sigla EUROVISION 2013 a fost realizată de agenția de branding Happy F&B, care a precizat că fluturele multicolor  reprezintă unitatea, diversitatea și fericirea.

Sponsorii oficiali ai EUROVISION 2013 sunt TeliaSonera, compania principală de telecomunicații din Suedia și producătorul german de cosmetice Schwarzkopf. De asemenea, evenimentul este sprijinit și de comapniile IsaDora, ICA și Tetra Pak.

Prezent la ceremonia oficială de deschidere a Eurovision 2013, reprezentantul României în competiție, Cezar Ouatu, a fost asaltat de jurnaliștii străini care au dorit să îl cunoască mai bine.

Contratenorul în vârstă de 33 de ani a acordat mai multe interviuri și chiar a fost provocat să cânte mai multe fragmente din piesa „It”s My Life”, cu care va urca pe scena de la Malmo Arena.

Astfel, Cezar Ouatu a mărturisit că este foarte fericit că are șansa de a participa la celebrul festival de muzică, arătând totodată că se simte câștigător doar prin simplul fapt că se află în Suedia.

„Este o șansă mare pentru mine, sunt fericit”, a spus cântărețul. „Trebuie să merg acasă mai târziu ca să pot realiza ce s-a întâmplat. Îmi place să fiu naiv ca Peter Pan și voi fi un Peter Pan etern (…). Nu m-aș fi așteptat niciodată. Inițial a fost o invitație să vin la Eurovision și, iată, sunt deja aici. Mă simt deja câștigător”, a completat Cezar.

De asemenea, reprezentantul României la Eurovision 2013 a oferit detalii și despre scenariul videoclipului pe care l-a filmat pentru piesa cu care participă în concurs. Tânărul a povestit că în timpul filmărilor a făcut chiar el un salt din avion, nedorind să apeleze la ajutorul unui cascador.

„Acum trei ani am început să învăț să sar din avion, mai ales că fratele meu este inginer în aeronautică. Este ceva în familia noastră. (…) Îmi place să sar, să fiu peste toți”, a mai spus Cezar Ouatu în final.

CEZAR OUATU, reprezentantul României la EUROVISION 2013, a fost desemnat cel mai sexy concurent de la EUROVISION 2013, în urma unui sondaj online. CEZAR OUATU, care va intra în SEMIFINALA 2 de la EUROVISION 2013 cu piesa It’s my life, i-a devansat pe reprezentanții Azerbaijanului și Italiei.

Inchide