EUROVISION 2013. Tot ce trebuie să știi despre competiția EUROVISION 2013. CEZAR OUATU intră joi în SEMIFINALA 2 cu piesa It’s my life

EUROVISION 2013. Tot ce trebuie să știi despre competiția EUROVISION 2013. CEZAR OUATU intră joi în SEMIFINALA 2 cu piesa It's my life
Publicat: 17/05/2013, 18:55
Actualizat: 29/07/2014, 19:28

EUROVISION 2013, festivalul internațional de muzică pop, ajunge în acest an la ediția cu numărul 58.

Competiția EUROVISION 2013 se va desfășura în Suedia, după ce ediția precedentă a fost câștigată de cântăreața Loreen, care a interpretat piesa „Euphoria”.

După evaluarea mai multor săli din Stockholm, Göteborg și Malmö, Sveriges Television (SVT) a ales să organizeze evenimentul EUROVISION 2013 în Malmö Arena. Aceasta are o capacitate de 15.500 de persoane și în ultimii patru ani a fost folosită pentru semifinalele „Melodifestivalen”.

Malmö Arena

39 de țări vor participa la EUROVISION 2013. Astfel în PRIMA SEMIFINALĂ, ce se va desfășura pe 14 mai, vor urca pe scenă concurenții din Austria, Estonia, Slovenia, Croația, Danemarca, Rusia, Ucraina, Olanda, Muntenegru, Lituania, Belarus, Republica Moldova, Irlanda, Cipru, Belgia și Serbia. La finalul serii, doar 10 țări vor fi alese să meargă mai departe în marea finală EUROVISION 2013 de pe 18 mai.

România, în semifinala 2

Tot pentru un loc în ultima etapă a competiției EUROVISION 2013 se vor lupta și muzicienii din Letonia, San Marino, Republica Macedonia, Azerbaidjan, Finlanda, Malta, Bulgaria, Islanda, Grecia, Israel, Armenia, Ungaria, Norvegia, Albania, Georgia, Elveția și România. Aceștia își vor prezenta piesele pregătite pentru EUROVISION 2013 joi, 16 mai, când se va desfășura SEMIFINALA 2.

Așadar, în marea finală, ce va fi prezentată de actrița suedeză de comedie Petra Mede, vor intra în cele din urmă doar 20 de concurenți. Acestora li se vor alătura muzicienii din Franța, Germania, Italia, Regatul Unit, Spania și Suedia, calificați deja în finala EUROVISION 2013.

Câștigătorulva fi ales în urma votului publicului și a unui juriu. În plus, începând cu acest an, la EUROVISION 2013 va exista și o aplicație oficială pentru smartphone-uri, ce va permite utilizatorilor să voteze fără să fie nevoiți să scrie un SMS.

Sigla EUROVISION 2013 a fost realizată de agenția de branding Happy F&B, care a precizat că fluturele multicolor reprezintă unitatea, diversitatea și fericirea.

Sponsorii oficiali ai EUROVISION 2013 sunt TeliaSonera, compania principală de telecomunicații din Suedia și producătorul german de cosmetice Schwarzkopf. De asemenea, evenimentuleste sprijinit și de comapniile IsaDora, ICA și Tetra Pak.

Prezent la ceremonia oficială de deschidere a Eurovision 2013, reprezentantul României în competiție, Cezar Ouatu, a fost asaltat de jurnaliștii străini care au dorit să îl cunoască mai bine.

Contratenorul în vârstă de 33 de ani a acordat mai multe interviuri și chiar a fost provocat să cânte mai multe fragmente din piesa „It”s My Life”, cu care va urca pe scena de la Malmo Arena.

Astfel, Cezar Ouatu a mărturisit că este foarte fericit că are șansa de a participa la celebrul festival de muzică, arătând totodată că se simte câștigător doar prin simplul fapt că se află în Suedia.

„Este o șansă mare pentru mine, sunt fericit”, a spus cântărețul. „Trebuie să merg acasă mai târziu ca să pot realiza ce s-a întâmplat. Îmi place să fiu naiv ca Peter Pan și voi fi un Peter Pan etern (…). Nu m-aș fi așteptat niciodată. Inițial a fost o invitație să vin la Eurovision și, iată, sunt deja aici. Mă simt deja câștigător”, a completat Cezar.

De asemenea, reprezentantul României la Eurovision 2013 a oferit detalii și despre scenariul videoclipului pe care l-a filmat pentru piesa cu care participă în concurs. Tânărul a povestit că în timpul filmărilor a făcut chiar el un salt din avion, nedorind să apeleze la ajutorul unui cascador.

„Acum trei ani am început să învăț să sar din avion, mai ales că fratele meu este inginer în aeronautică. Este ceva în familia noastră. (…) Îmi place să sar, să fiu peste toți”, a mai spus Cezar Ouatu în final.

CEZAR OUATU, reprezentantul României la EUROVISION 2013, a fost desemnat cel mai sexy concurent de la EUROVISION 2013, în urma unui sondaj online. CEZAR OUATU, care va intra în SEMIFINALA 2 de la EUROVISION 2013 cu piesa It’s my life, i-a devansat pe reprezentanții Azerbaijanului și Italiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Statele Unite ale Americii pregătesc un pachet de arme de 1 miliard de dolari pentru...