EUROVISION 2015. Călin Goia, Voltaj: „Avem două luni de vorbit despre mesajul campaniei De la capăt, nu doar despre piesă, și o facem în lumina reflectoarelor”

EUROVISION 2015. Călin Goia, Voltaj: „Avem două luni de vorbit despre mesajul campaniei De la capăt, nu doar despre piesă, și o facem în lumina reflectoarelor
Publicat: 09/03/2015, 22:11
Actualizat: 26/11/2015, 09:11

Voltaj a câștigat finala Eurovision România, după ce au obținut cele mai multe puncte în urma cumulării votului publicului și al juriului, duminică, 8 martie. Piesa lor, De la capăt, a primit 12 puncte de la public și 12 din partea juriului și, cu 24 de puncte a câștigat Selecția Națională Eurovision 2015.

„Oamenii au rezonat la mesajul nostru. Beneficiarii campaniei noastre De la capăt sunt acești copii minunați, copiii sunt ziua de mâine”, spunea Călin Goia, imediat după anunțarea rezultatului. La nici 24 de ore de la desemnarea lor drept câștigători, solistul Voltaj afirmă că încă resimte bucuria. „Mesajul campaniei noastre destinate copiilor aflați în dificultate din România ajunge astfel la Viena. Oamenii au ales cu sufletul. Au fost piese bune în concurs, au fost și artiști buni, dar cred că noi am avut ceva în plus – piesa noastra a avut un mesaj”, afirmă acesta pentru gândul.

Voltaj a avut luni, 9 martie, prima întâlnire cu staff-ul tehnic, la sediul televiziunii naționale. „Nu ne grăbim deocamdată cu deciziile”, spune Călin Goia, întrebat dacă a hotărât dacă piesa De la capăt va avea pentru concursul din Austria o altă variantă. „Ne gândim să mergem cu versuri fie în limba engleză, fie în limba română și parțial engleză. Știu că în ultimii ani au câștigat piese interpretate în engleză, dar asta nu este o condiție. Româna sună exotic pentru mulți dintre votanți și, în plus, așa am respecta ideea campaniei noastre inițiale”.

Solistul spune că nu au discutat despre o eventuală regie pentru momentul pe care îl vor susține la Viena. „Vrem să vedem scena pe care vom evolua și o să propunem și noi o scenografie proprie. Dar ne gândim. Mai este până la întâlnirea delegațiilor. Sunt țări care nu și-au desemnat încă concurenții”, mai spune Goia.

Deși susține că nu resimte nicio presiune din partea echipei Eurovision România și că nici nu i s-a impus Voltajului un target, Călin Goia își definește colegii din trupă drept „încăpățânați”.

„Noi vrem să ne situăm cât mai sus. Singuri ne punem presiunea. Vrem să urcăm mai sus de locul doi. Știm că Eurovisionul nu este neapărat un concurs muzical , dar ne încăpățânăm să vedem ce facem acolo. Vom merge în fața europenilor pentru a le cânta despre românii care muncesc de dimineață până noaptea și fac sacrificii enorme pentru a asigura un trai decent copiilor lor, lăsați în țară din cauză că nu au cum să îi ia cu ei acolo unde lucrează. Toți avem astfel de cunoscuți, prieteni sau rude, care sunt plecați afară pentru un trai mai bun”, mai spune solistul Voltaj.

„Mă bucur că românii ne-au acordat votul și mă bucur că piesa asta va trece granița. Știm că Eurovision are o audiență de 600 de milioane de telespectatori și am vrea ca această piesă să aibă efect asupra sutelor de mii de copii cu părinți plecați la muncă în străinătate. Avem două luni de vorbit despre această campanie De la capăt, nu doar singular, despre piesă, și o facem în lumina reflectoarelor”.

În lumina reflectoarelor băieții de la Voltaj au adus duminică, imediat după consurs, o fetiță de 9 ani, Cornelia, un copil dintr-un sat din Dolj, cu părinți plecați în străinătate, la lucru. Acum este beneficiară a campaniei Donator de viitor, inițiat de World Vision România. „Am luat-o pe scenă alături de noi. melodia asta este și pentru ea”, povestește Călin Goia.

Voltaj, în componența actuală, înseamnă: Călin Goia (voce), Oliver Sterian (tobe), Valeriu Ionescu (Bas), Gabi Constantin (chitară), Adrian Cristescu (clape).

La Selecția Națională Eurovision, locul al doilea a fost obținut de Luminița Anghel, cu 18 puncte (10 puncte televot, 8 puncte juriu), iar pe a treia poziție a fost Ovidiu Anton, cu 15 puncte (5 puncte televot, 10 puncte juriu). Următorii clasați au fost Blue Noise, cu 14 puncte (7 puncte televot, 7 puncte juriu), Tudor Turcu, cu 13 puncte (8 puncte televot, 5 puncte juriu), CEJ, cu 10 puncte (6 puncte televot, 4 puncte juriu), Lara Lee, cu 7 puncte (1 punct televot, 6 puncte juriu), Cristina Vasiu, cu 5 puncte (2 puncte televot, 3 puncte juriu), Aurelian Temișan feat. Alexa, cu 5 puncte (3 puncte televot, 2 puncte juriu), Super Trooper, cu 5 puncte (4 televot, 1 punct juriu), Rodica Aculova și Băieții, care nu au reușit să cumuleze niciun punct.

Juriul de specialitate al selecției naționale a fost compus din: OVI, cel care a reprezentat de două ori România la Eurovision Song Cotest, compozitorii Mihai Pocorschi și Viorel Gavrilă, impresarul Anca Lupeș și jurnalistul Bogdan Honciuc.

Concursul cântecului european se va desfășura, în 2015, la Viena, Austria, în 19, 21 și 23 mai.România vaparticipa înprimasemifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Chiar și șefii se tem că Inteligența Artificială le va lua locul de muncă!