EUROVISION 2015. Trupa Voltaj, încrezătoare că va obține un loc bun în finala concursului. „Avem reacții foarte bune la piesă”

EUROVISION 2015. Trupa Voltaj, încrezătoare că va obține un loc bun în finala concursului. Avem reacții foarte bune la piesă
Publicat: 21/05/2015, 21:45

După ce a trecut cu brio de prima semifinală a concursului Eurovision 2015, trupa Voltaj se pregătește pentru marea finală a competiției, ce va avea loc pe 23 mai. Contactat de gândul, Călin Goia, solistul formației, a declarat că el și colegii lui sunt gata să urce din nou pe scena de la Wiener Stadthalle, Viena. Asta cu atât mai mult cu cât feed-back-ul primit până acum a fost unul extrem de pozitiv.

„Avem reacții foarte bune la piesă, mesajul a fost îmbrățișat de foarte multe publicații”, a povestit Călin. „Am fost numiți de presa din Austria trendsetter-i sociali. Sunt foarte multe semne bune, speranțe din anumite părți…Vom vedea ce va fi! Esențial este că noi suntem pregătiți să concurăm și să ne batem de la egal la egal cu ceilalți. Considerăm că avem o piesă bună, eu sunt în formă, așa că abia așteptăm să fim pe scenă!”, a adăugat cântărețul.

Emoții pentru sâmbătă seara? „Deocamdată nu avem”, spune Călin Goia. „Am avut emoții mai mari la semifinală, pentru că exista o presiune mai mare acolo. Acum suntem mai relaxați, dar probabil că atunci când vom auzi sala și vom ști că acelea sunt cele trei minute în care trebuie să dăm totul, să fim impecabili, atunci probabil vor apărea și emoțiile. Dar eu sper că vor fi mici și constructive”, a completat solistul.

„Când vezi că o întreagă sală reacționează după doar două versuri, e un semn bun!”

În semifinala desfășurată pe 19 mai, Voltaj a concurat pentru un loc în finală cu reprezentanții a 15 țări: Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria. Chiar dacă presiunea a fost mare, Călin Goia spune însă că a avut parte de o reacție surprinzător de caldă din partea celor aflați în sală, care i-a conferit și mai multă încredere în sine.

„A fost foarte foarte frumos! Ne-am simțit foarte bine, sunetul a fost impecabil”, a povestit el. „Iar ce ne-a plăcut foarte tare a fost că după cele două versuri ale primei strofe a existat o reacție puternică a sălii – aplauze, strigăte -, ceea ce te bucură, mai ales când vezi atâtea steaguri, ale atâtor țări! Au existat și steaguri românești, dar se pierdeau în marea de alte steaguri… Și totuși, când vezi că o întreagă sală reacționează după doar două versuri, e un semn bun! Ne-am simțit foarte bine și, ca atare, am și mers bine și ne-am calificat în finală”, a continuat cântărețul.

Un singur regret au, totuși, băieții de la Voltaj: faptul că show-ul pus în scenă la Eurovision 2015 nu a căpătat chiar forma pe care ei și-ar fi dorit-o. Speră însă că acest lucru nu va afecta rezultatul final.

„Sunt foarte multe piese bune, sunt foarte multe producții bine puse la punct. Acesta rămâne regretul nostru: că ceea ce am propus noi și creația pe care am trimis-o la Viena încă din 15 martie nu au fost realizate în întregime”, a precizat Călin Goia.

„Nu spunem că suntem nemulțumiți de ce au făcut, dar mai existau niște idei frumoase pe care noi le-am dat și nu au fost realizate. (…) Nouă ne-au trimis primul draft de grafic în data de 3 mai, cu o săptămână înainte să venim aici, adică foarte târziu. Iar acel draft de grafică nu respecta cerințele noastre, ba mai mult, podeaua, care este un led screen, nu era realizată și ni s-a spus o să fie gata, o să fie bine, iar în momentul primei repetiții, pe 12 mai, încă nu erau gata nici podeaua, nici partea din spate, în timp ce alte țări aveau producția întreagă pusă la punct. Nu zicem că singura țară care a fost în situația aceasta, fiindcă au mai fost și altele, doar că nu am fost printre primele țări de care s-au ocupat. Așadar, din punctul acesta de vedere avem un mic regret. Eu sper totuși că, fiind un concurs de cântece, nu de producții, să nu fie un dezavantaj”, a mai spus artistul.

De ce a plecat regizorul Cătălin Bugean de la Viena, înainte de finala Eurovision 2015

Cât privește zvonurile legate motivul plecării regizorului Cătălin Bugean de la Viena, cel care a însoțit delegația României la Eurovision 2015, Călin Goia a ținut să precizeze că „nu a existat un conflict”.

„Regizorul desemnat de TVR (Cătălin Bugean, n. red) și-a adus contribuția încă de la început la creația pe care am trimis-o noi la Viena, a fost cu noi aici în primele zile și și aici a pus umărul la tot ce se întâmplă”, a explicat solistul formației Voltaj. „Noi, pe de altă parte, avem o echipă cu care lucrăm încă din anul 2004, de la primele mari producții ale formației Voltaj de la Sala Polivalentă sau Sala Palatului, și cumva regizorul Cătălin Bugean, fiind și foarte ocupat în țară, a decis că nu mai are cu ce să ajute din momentul semifinalei și a preferat să se întoarcă. Asta e tot”, a adăugat cântărețul.

Pentru finala Eurovision 2015, de pe 23 mai, Călin nu vrea să facă pronosticuri: „Există și cântece foarte bune și voci foarte bune. Lupta e foarte strânsă! Eu cred că nu ai cum să prezici cine va câștiga, deoarece contează foarte mult în ce formă e fiecare concurent în seara finalei, cât de mult reușește să exprime pentru cei din fața televizoarelor, astfel încât să-i facă să pună mâna pe telefon și să voteze”, a afirmat solistul în cele din urmă.

A doua semifinală a Eurovision 2015 are loc joi, 21 mai, în timp ce marea finală a concursului internațional de muzică ușoară se va desfășura pe 23 mai. Cea de-a 60-a ediție a concursului Eurovision are loc la Viena, în Austria, după ce artistul travestit Conchita Wurst a câștigat ediția din 2014 a competiției, cu piesa „Rise Like a Phoenix”.

Anul trecut, Paula Seling și Ovi au reprezentat România la Eurovision, cu piesa „Miracle”, ocupând locul al 12-lea în finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion și Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă și interpretată de Mihai Trăistariu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația