Expediții turistice la epava TITANICULUI. Cât COSTĂ un tur cu SUBMARINUL la o adâncime de 4.000 de metri

Redactor:
Ana Obretin
Expediții turistice la epava TITANICULUI. Cât COSTĂ un tur cu SUBMARINUL la o adâncime de 4.000 de metri
Compania OceanGate organizează expediții subacvatice pentru a vizita epava Titanicului. Vezi cât costă un bilet

Reprezentanții companiei OceanGate au reușit să ajungă, cu ajutorul unui submarin, numit Titan, la adâncimea la care se află epava, aproape 4.000 de metri.

Echipa a petrecut șase luni pentru a perfecționa sistemul de transport, în largul coastelor Bahamasului. Stockton Rush, CEO și cofondator al OceanGate, a reușit să facă scufundarea completă în aproximativ șapte ore.

Submarinul Titan, care poate găzdui maximum trei pasageri și doi membri ai echipajului, va fi folosit în cele șase expediții Titanic Survey, în care se va face un tur al epavei, programate de companie în 2019.

Prețul unei astfel de expediții va fi de 105.129 de dolari de persoană, fiind echivalentul unui bilet la clasa I pentru cursa inaugurală a Titanicului, luând în considerare evoluția prețurilor.

Acum câteva zile, mai multe informații secrete despre descoperirea epavei Titanicului au fost declasificate. Astfel, Robert Ballard, cel care a descoperit epava în 1985, a declarat că expediția a fost, de fapt, o misiune militară secretă de recuperare a două submarine nucleare scufundate în ocean.

„Nu au vrut ca lumea să știe acest lucru, așa că a trebuit să inventez o poveste”, a spus Ballard. Transatlanticul Titanic s-a scufundat în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, după ce s-a ciocnit de un aisberg în nordul Oceanului Atlantic, în timpul călătoriei sale inaugurale, de la Southampton (Marea Britanie) la New York (Statele Unite).

Titanicul era cel mai mare pachebot din epoca sa. Construit în șantierele navale din Belfast, Titanicul s-a scufundat în decurs de trei ore, făcând circa 1.500 de victime, dintre cei aproximativ 2.200 de pasageri. Epava sa se află pe fundul oceanului, la o adâncime de 3.800 de metri.

Foto: Hepta

Inchide