Experiment media. Un proiect de jurnalism de calitate caută finanțare pe internet

Redactor:
Silviu Bănilă
Experiment media. Un proiect de jurnalism de calitate caută finanțare pe internet
Latterly, un startup media din Bangkok, care propune un nou model de furnizare a articolelor online de calitate, dorește să obțină finanțare prin intermediul site-ului de crowdfunding Kickstarter.

Campania Latterly are menirea de a strânge 9.835 de dolari, iar banii vor fi folosiți pentru plata salariilor jurnaliștilor care vor asigura conținutul pentru primele trei ediții lunare ale proiectului media.

O altă sursă de finanțare pentru Latterly este reprezentată de abonamentele lunare de trei dolari pe care le plătesc cei interesați să citească articolele respective. Spre deosebire de alte entități de presă, Latterly nu obține venituri din publicitate.

Luna trecută, fondatorii Latterly, soții Ben Wolford și Christina Asencio, au spus că nu sunt interesați de traficul pe care îl vor genera cu ajutorul materialelor jurnalistice respective, deoarece mizează pe calitate. E un model radical, după cum scriu cei de la venturebeat.com, urmărit de numeroase start-up-uri jurnalistice, precum Atavist și Epic. „Vrem să dovedim că jurnalismul susținut de cititori funcționează”, au precizat cei de la Latterly. 

Inchide