„Fifty Shades of Grey” favorit la titlul de „cel mai prost fim al anului”

Fifty Shades of Grey favorit  la titlul de cel mai prost fim al anului
Publicat: 13/01/2016, 16:02
Actualizat: 26/03/2019, 01:25

Nominalizările pentru cea de-a 36-a ediție a premiilor Zmeura de Aur au fost anunțate miercuri, la Los Angeles, cu o zi înainte de anunțarea nominalizărilor la Oscar.

Câștigătorii Zmeurei de Aur, un trofeu care se dorește a fi un fel de antidot față de sezonul premiilor de la Hollywood, vor fi anunțați pe 27 februarie, cu o zi înainte de gala de decernare a Oscarurilor, organizată de Academia de film americană.

Filmul „Jupiter Ascending” a primit la rândul său tot șase nominalizări. Alte filme cu nominalizări multiple sunt „Pixels: O aventură digitală/ Pixels” și „Paul, mare polițist la mall 2/ Paul Blart Mall Cop 2”.

La categoria „cel mai prost film” vor concura producțiile cinematografice „Fantastic Four”, „Fifty Shades of Grey”, „Jupiter Ascending”, „Paul Blart Mall Cop 2” și „Pixels”.

Actorul Jamie Dornan va concura la categoria „cel mai prost actor” pentru rolul din „Fifty Shades of Grey”, în care îl interpretează pe Christian Grey, un tânăr miliardar cu tendințe sado-masochiste. Adam Sandler este nominalizat de două ori la aceeași categorie, pentru rolurile din „O zi în pantofii altcuiva/ The Cobbler” și „Pixels”. La aceeași categorie vor mai concura Johnny Depp („Mortdecai”), Kevin James („Paul Blart Mall Cop 2”) și Channing Tatum („Jupiter Ascending”).

Dakota Johnson a fost și ea nominalizată pentru rolul Anastacia Steele din „Fifty Shades of Grey” și va concura la categoria „cea mai proastă actriță”, alături de Katherine Heigl („Home Sweet Hell”), Mila Kunis („Jupiter Ascending”), Jennifer Lopez („The Boy Next Door”) și Gwyneth Paltrow („Mortdecai”).

La categoria „cel mai prost regizor” au fost nominalizați cineaștii Andy Fickman („Paul Blart Mall Cop 2”), Tom Six („Human Centipede 3”), Sam Taylor-Johnson („Fifty Shades of Grey”), Josh Trank („Fantastic Four”) și Andy și Lana Wachowski („Jupiter Ascending”).

Organizatorii vor acorda și The Redeemer Award (premiul celor care se căiesc), actorilor care reușesc să aibă succes la Hollywood chiar dacă au câștigat un trofeu Zmeura de Aur. La această categorie vor concura Sylvester Stallone, Elizabeth Banks, M. Night Shyamalan și Will Smith.

Premiile Zmeura de Aur, care valorează fiecare doar câțiva dolari și au formă de zmeură aurie, așezată pe o rolă de film de 8 mm, au fost create în 1980, la inițiativa lui John Wilson, un cinefil împătimit, ca „antidot” la frenezia care cuprinde Hollywoodul în sezonul premiilor cinematografice, ce culminează în fiecare an cu gala premiilor Oscar.

Câștigătorii premiilor Zmeura de Aur sunt selectați de cei aproape 800 de membri ai Golden Raspberry Award Foundation, care pot achiziționa un statut de membru pentru a putea vota online pentru filmele nominalizate anual la aceste premii. Câștigătorii la opt din cele nouă categorii sunt votați de membri, iar la o nouă categorie, pentru cel mai prost cuplu/ distribuție de pe marele ecran, câștigătorii sunt desemnați de cei peste 80.000 de votanți de pe site-ul specializat în recenzii de film RottenTomatoes.com.

Premiații cu Zmeura de Aur vin rareori să își ridice premiile, o excepție notabilă fiind Sandra Bullock, care a primit titlul de „cea mai proastă actriță” în 2010, pentru „All About Steve”, cu o zi înainte de a câștiga premiul Oscar pentru „Povestea unui campion/ The Blind Side”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Meteorologii anunță că va fi vreme frumoasă în ultima lună de primăvară