Fiica unei artiste din România, bătută de colegi la școală: „A fost plină de sânge, i-a spart dantura… Nu este primul incident”

Publicat: 18/11/2019, 18:00

Vedeta de culoare i-a cerut ajutor chiar noului ministru al Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, într-un mesaj cutremurător.

Laurette a rememorat momente neplăcute din propria copilărie și este tristă că fiica ei trece prin același calvar. Serena s-a ales cu un dinte spart, în urma bullyingului unui coleg, susține cântăreața.

„Toată copilăria mea, și mai apoi adolescentă au fost umbrite de răutățile colegilor de școală legate de culoarea pielii mele. Am sperat că odată cu trecerea la democrație, cu eliberarea de sechelele comuniste, cu deschiderea către Vest, cu evoluția socială, aceste lucruri vor dispărea. Discriminarea rasială în Europa anului 2019 pare scenariu de film. Din păcate, copila mea trăiește același scenariu pe care și eu l am suportat când aveam vârsta ei. Pentru că este de culoare. Pentru că școala în care învață NU ia măsuri. Pentru că părinții copiilor care o jignesc și o fac zi de zi iau asta ca pe o normalitate. Pentru că violența este, practic, una din materiile care se «preda» cu brio în școlile din România.

Joi, fetiței mele i-a fost spartă dantura de către un coleg care nu e la primul incident de genul acesta. Bullyingul repetat la care este supusă Serena de către acest copil a fost tolerat de școală, plângerile mele ai fost considerate «răsfăț tv». Astăzi mă văd nevoită să cer public doamnei ministru a Învățământului să ne facă dreptate. Da, suntem de culoare. Dar asta nu ne face neoameni. Copilul meu este un copil educat crescut cu mult sacrificiu de o mamă singură. Copilul meu nu trebuie bătut, scuipat, batjocorit doar pentru că are o altă culoare a pielii. Sunt o mamă singură și lupt nu doar cu un sistem indiferent, ci și cu o mentalitate extrem de primitivă. Școala nu face nimic pentru a mi proteja fetița. Pentru că dacă ar fi făcut, nu ajungeam în situația de a o aduce acasă mutilata de același coleg care în timp a mai lovit o de nenumărate ori. Poate că orice mamă ar fi avut instinctul de a călca în picioare tot în jur în acel moment în care și a văzut copilul plin de sânge și cu dințișorul spart. Dar, în ciuda pielii mele ciocolatii, nu sunt animal. Mi-am stăvilit impulsul și am încercat să îmi caut dreptatea la conducerea școlii. Care mușamalizează întregul incident. Așa că cer public doamnei ministru, dascăl la rândul ei, să mi ajute fetița. Să-i spună dânsa ca școala nu înseamnă numai bătăi și jigniri, ci este locul în care va învăța să scrie, să socotească, să râdă, să respecte, să prețuiască, să iubească, să își facă prieteni și să își amintească, peste ani, cu drag și nostalgie de «doamna» ei. Vă rog nu-mi schingiuiți sufletul copilei mele doar pentru că s a născut mulatra”, a scris Laurette Atindehou pe pagina ei de Facebook.

Laurette nu a ascuns faptul că ar dori să se mute cu fiica ei în SUA, deși visul nu s-a împlinit, cel puțin pentru moment, scrie cancan.ro.

foto: Facebook / Laurette Atindehou

Laurette, incident în 2012: Arsuri de gradul II pe abdomen

În 2012, modelul Laurette a ajuns la Spitalul Floreasca cu arsuri de gradul II pe abdomen după ce a apelat la un tratament revoluționar, care promite scăderea în greutate și diminuarea vergeturilor. „Tratamentul mi-a fost recomandat de medicul de la acel centru de înfrumusețare. A fost prima dată când am apelat la o astfel de procedură. Singurele tratamente pe care le fac în centrele de înfrumusețare sunt masajul de relaxare, manechiură și pedichiură”, a declarat pentru gândul Laurette, la acea vreme.

Procedura presupunea șase ședințe de tratament, care costau împreună 750 de euro. Manechinul se afla la prima ședință pentru care a plătit 150 de euro.

Fotomodelul ne-a precizat că deși a acuzat dureri încă de la începutul tratamentului, medicul de la centrul de înfrumusețare a liniștit-o, spunându-i că este un efect normal. „Pe parcurs, durerile s-au intensificat. Am început să am frisoane și am leșinat. Simțeam cum îmi lua foc pielea. Personalul de la centru a chemat Salvarea la insistențele mele. Medicii de pe ambulanță m-au transportat de urgență la spital”, a menționat Laurette.