Fiul unui MILIONAR și-a achiziționat patul lui Adolf Hitler. „Dorm în el. Am schimbat, totuși, așternuturile”. Iar șocul vizitatorilor de abia începe: ce ține „în curtea din spate”

Fiul unui MILIONAR și-a achiziționat patul lui Adolf Hitler. „Dorm în el. Am schimbat, totuși, așternuturile. Iar șocul vizitatorilor de abia începe: ce ține „în curtea din spate
Publicat: 28/06/2015, 15:56
Actualizat: 28/06/2015, 22:50

Patul lui Hitler, ușa de la celula în care fostul lidez nazist a fost închis în tinerețe, gramofonul Evei Braun, fotografii, automobile și nu mai puțin de 88 de tancuri. Toate acestea aparțin unui britanic: Kevin Wheatcroft, bărbatul care deține cea mai mare colecție de obiecte din perioada nazismului.

Când avea cinci ani, Kevin Wheatcroft a primit un cadou neobișnuit din partea părinților: casca găurită de glonț a unui soldat SS. Și-o dorise în mod special.

În anul următor, la o licitație de automobile din Monte Carlo, i-a cerut tatălui său multi-milionar să-i cumpere o mașină „specială”: Mercedes-ul G4 cu care Hitler a intrat în Regiunea Sudeților, în 1938. Părintele a refuzat atunci, stârnind lacrimile copilului. Băiatul avea să și-l cumpere singur, peste câteva decenii, scrie dailymail.co.uk.

Acum, Kevin are 55 de ani, iar valoarea averii sale este de circa 120 de milioane de lire. Locuiește în Leicestershire, unde are în grijă proprietățile tatălui lui și se ocupă de managementul Donington Park Racetrack and Motor Museum, pe care, de altfel, îl și deține.

Mai importantă decât toate acestea, este, însă, Wheatcroft Collection, adică cea mai mare colecție de vehicule militare germane și obiecte din perioada nazistă. Deși o evaluare oficială nu a fost făcută, specialiștii apreciază că respectiva colecție valorează peste 100 de milioane de lire. Cui aparține aceasta? Tot lui.

FOTO: dailymail.co.uk

„Vreau ca oamenii să vadă lucrurile acestea”, a povestit el. Nu există modalitate mai potrivită de a înțelege istoria. Fiecare obiect are o poveste”, a adăugat el.

Kevin deține un batalion de 88 de tancuri, mai mult decât armata daneză și cea belgiană la un loc. Colecția este completată de uniforme, arme dar și de alte diverse obiecte „inedite”. Printre acestea, ușa de la celula în care Hitler a fost încarcerat și unde a scris cartea „Mein Kempf”.

FOTO: dailymail.co.uk

„Eram în zonă când închisoarea Landsberg a fost demolată. Am condus până acolo, am parcat, apoi am stat și m-am uitat cum era dărâmată”, și-a amintit el. „La prânz, am urmărit muncitorii când au mers să ia masa într-un pub și le-am cumpărat ceva de băut. Am făcut asta trei zile la rând, iar în cele din urmă am plecat acasă cu ușa, câteva cărămizi de acolo și gratiile de fier de la celula lui”, a mai spus Kevin.

Are chiar și o „replică” a porții de la intrarea în lagărul de concentrare de la Auschwitz, gramofonul Evei Braun, dar și patul în care fostul lider nazist se odihnea.

FOTO: dailymail.co.uk

Piesa de mobilier a fost cumpărată în mulți ani în urmă, din casa de oaspeți pe care Hitler o avea în Linz: „Dorm în el, dar am schimbat, totuși, așternuturile”, a povestit Kevin pe un ton ironic.

Cele mai important lucruri al colecției sunt însă, spune bărbatul, două fotografii cu Adolf Hitler și Hermann Göring, ambele semnate de cei doi: „Cred că aș putea renunța la toate celelalte obiecte – mașinile, tancurile, armele -, cât timp aș putea să-i păstrez pe Adolf și Hermann”, a mărturisit el.

FOTO: dailymail.co.uk

Deși bizar pentru unii, Kevin spune că pasiunea lui nu trebuie interpretată greșit: „Încerc să nu le răspund celor care mă acuză că aș fi nazist. Am tendința să le întorc spatele și să-i las în pace. Cred că Hitler și Göring au fost niște persoane fascinante din multe puncte de vedere”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Efectul postului intermitent asupra metabolismului. Rezultatele testelor pe voluntari
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”