FOTO. Caz controversat în China. Ce au făcut acești turiști pentru o poză „reușită”

FOTO. Caz controversat în China. Ce au făcut acești turiști pentru o poză reușită
Publicat: 20/06/2013, 16:11
Actualizat: 10/04/2019, 19:45

Un delfin a murit pe o plajă din Sanya, provincia chineză Hainan, după ce mai mulți turiști care l-au văzut rănit l-au scos din apă pentru a se fotografia alături de el, relatează International Business Times.

Cel mai probabil, mamiferul se lovise de o barcă de pescuit, astfel că din cauza rănilor suferite ar fi înotat în derivă către țărm.

Deși o echipă de intervenție fusese anunțată cu privire la incident, până la sosirea specialiștilor mai mulți turiști au profitat că delfinul era vulnerabil și s-au pozat lângă el.

NUMERELE CÂȘTIGĂTOARE la LOTO 6 din 49 îți pot aduce un câștig de 9,3 milioane de euro

Cazul a creat o adevărată controversă pe Internet, numeroase persoane criticând autoritățile chineze că nu au luat nicio măsură pentru pedepsirea celor care s-au fotografiat cu delfinul.

„În loc să se gândească să-i salveze viața, ei au preferat să facă fotografii. Îmi e rușine cu asemenea compatrioți”, a scris un blogger chinez pe site-ul său.

„Cum pot face asta?! Este inuman”, a adăugat alticineva.

Reacția unora a fost însă și mai dură: „Când acești oameni vor fi pe moarte, sper ca un delfin să vină și să-i înece în apă”, a comentat un alt blogger.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase