FOTO. Cele mai frumoase rochii ale Prințesei Diana vor fi scoase la licitație. Cum arată și cât valorează ținutele princiare

FOTO. Cele mai frumoase rochii ale Prințesei Diana vor fi scoase la licitație. Cum arată și cât valorează ținutele princiare
Publicat: 23/02/2013, 18:01
Actualizat: 21/03/2019, 00:53

Zece dintre cele mai spectaculoase rochii care i-au aparținut Prințesei Diana vor fi vândute în cadrul unei licitații organizate la Londra, notează Daily Mail.

Evenimentul, organizat de Kerry Taylor Auctions, se va desfășura pe 19 martie, în Bermondsey (nord-estul capitalei Regatului Unit), iar valoarea ținutelor fostei prințese a fost aproximată la circa 830.000 de lire sterline.

Printre cele zece rochii se află și cea pe care fosta soție a Prințului Charles a purtat-o în anul 1985, în timpul balului dat de Casa Albă, atunci când a dansat cu actorul John Travolta.

„S-a întors către mine și m-a privit atât de frumos, iar eu am întrebat-o dacă dorește să danseze cu mine”, a povestit Travolta ulterior. „A spus că i-ar face plăcere, așa că am dansat timp de 20 de minute pe o un mix de piese din filmele > și >. Eram în al nouălea cer.”, a mai spus actorul.

Creată de Victor Edelstein, rochia din mătase albastră este una dintre cele mai apreciate ținute ale defunctei prințese, astfel că prețul de vânzare ar putea ajunge la 300.000 de lire sterline.

Rochia din mătase roz pe care Prințesa Diana a purtat-o în timpul unei vizite în India în anul 1992 va fi, de asemenea, scoasă la licitație. Creată de Catherine Walker, aceasta a fost estimată la o valoare de 120.000 de lire sterline.

De altfel, alte cinci piese vestimentare realizate de același designer vor fi vândute în cadrul evenimentului.

Una dintre acestea, o rochie roșie pe care Prințesa de Wales a îmbrăcat-o la premiera filmului „Steel Magnolias” în 1989, dar și în timpul unei vizite în Coreea în anul 1992, ar putea ajunge la un preț de vânzare de 60.000 de lire sterline.

Rochia neagră creată de Bruce Oldfield, pe care Prințesa a purtat-o la premiera „Les Miserables”, desfășurată la Barbican Centre în 1985, a fost estimată la 50.000 de lire sterline. Un preț cu 10.000 de lire mai mic a fost stabilit pentru rochia marca Zandra Rhodes, pe care Diana a îmbrăcat-o la un eveniment de caritate desfășurat la London Palladium în 1987.

O licitație similară a fost organizată și la scurt timp după moartea Prințesei Diana, când casa Christie”s a vândut în New York 79 de piese vestimentare, adunând aproape 2 milioane de lire sterline.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase