FOTO + VIDEO. Cea mai adâncă piscină din lume

Publicat: 19/08/2012, 20:26
Actualizat: 05/07/2016, 21:57

Pasionații de înot și scufundări vor fi încântați să afle că cea mai adâncă pisicină din lume, numită Nemo 33, are o adâncime de 33 de metri și se află în Belgia, scrie Daily Mail. Cu toate acestea, este nevoie de echipament special pentru a înota în acest bazin, mai ales că piscina este umplută cu 2.5 milioane de litri de apă.

FOTO: Nemo 33/ Daily Mail

FOTO: Nemo 33/ Daily Mail

Spre deosebire de alte piscine, apa folosită este de izvor, nu conține clor și este filtrată, fiind păstrată la o temperatură de 30 de grade Celsius.

FOTO: Nemo 33/ Daily Mail

FOTO: Nemo 33/ Daily Mail

Structura bazinului este formată din mai multe platforme plane, la adâncimi diferite, având două porțiuni întinse cu fundul plat, la adâncimi de 5 metri, respectiv 10 metri. Cea mai adâncă zonă din piscină (33 de metri) este, de fapt, o groapă mare, în formă circulară. De asemenea, cei care înoată în acest bazin au la dispoziție și câteva „peșteri subacvatice”. Având în vedere că temperatura apei este constantă, pisicina este potrivită atât pentru începători, cât și pentru cei mai experimentați.

FOTO: Nemo 33/ Daily Mail

Totodată, în structura bazinului se găsesc și trei camere presurizate, unde înotătorii care petrec mult timp în apă pot respira aer proaspăt. Pentru cei care nu doresc să intre în apă, există 14 ferestre subacvatice prin care ei pot privi.

Piscina a fost creată de John Beernaerts, un expert în scufundări, care a dorit să pună la dispoziție o platformă pentru cursuri de scufundări, pentru relaxare, dar și un „platou de filmare” pentru diverse producții.

FOTO: Nemo 33/ Daily Mail

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase