„Frozen” a devenit filmul de animație cu cele mai mari încasări din istorie – TRAILER

Frozen a devenit filmul de animație cu cele mai mari încasări din istorie - TRAILER
Publicat: 31/03/2014, 14:18
Actualizat: 31/01/2019, 18:37

Potrivit Reuters, „Frozen” a obținut încasări de 398,4 milioane de dolari din box office-ul intern (Statele Unite ale Americii și Canada) după ce a avut premiera, pe 27 noiembrie, cu o zi înainte de debutul weekendului în care americanii celebrează Sărbătoarea bunăvoinței. Box office-ul internațional a adus încă 674 milioane de dolari, iar totalul a ajuns astfel la peste 1,072 miliarde de dolari.

Află mai multe știri din lumea filmului pe pagina de Facebook „I like to movie-movie”.

Pelicula animată „Frozen”, inspirată de basmul „Crăiasa Zăpezilor”, spune povestea unei prințese scandinave care trebuie să se împace cu sora ei cea mare. Aceasta din urmă, devenită regină, are puterea de a transforma în gheață tot ce atinge cu mâinile și declanșează din greșeală o iarnă aspră care amenință să distrugă întregul regat.

Precedentul „campion” în box office-ul mondial al filmelor de animație a fost lungmetrajul din 2010 „Povestea jucăriilor 3/ Toy Story 3”, care a obținut încasări globale de 1.064 miliarde de dolari, potrivit boxofficemojo.com. Atât „Frozen”, cât și „Toy Story 3” au fost distribuite de Walt Disney Pictures.

„Frozen”, care a rămas în Topul 10 al box office-ului nord-american mai bine de trei luni, ocupă în prezent locul al 10-lea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase