Garda Regală de la palatul Buckingham a interpretat BOHEMIAN RHAPSODY, după ce filmul cu Rami Malek a primit două Globuri de Aur

Redactor:
Razvan Tupa
Garda Regală de la palatul Buckingham a interpretat BOHEMIAN RHAPSODY, după ce filmul cu Rami Malek a primit două Globuri de Aur
Garda Regală de la palatul Buckingham din Londra a celebrat Globurile de Aur obținute de pelicula "Bohemian Rhapsody" cu o interpretare inedită a celebrei piese a trupei Queen, luni, la prânz, arată The Guardian.

Orchestra Gărzii Regale de la palatul Buckingham i-a surprins pe turiștii care s-au aflat luni la Londra cu o interpretare a piesei „Bohemian Rhapsody” a trupei Queen, la câteva ore după ce filmul cu același titlu a primit două dintre cele mai importante premii la gala Globurilor de Aur.

Piesa lansată în 1975 este al treilea cel mai bine vândut hit din istoria Marii Britanii.

Lungmetrajul regizat de Bryan Singer și Dexter Fletcher, cu Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury, a primit Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o dramă și pentru cel mai bun film-dramă duminică seară.

 

Ministerul britanic al Apărării și Armata din regat nu au putut să confirme în mod oficial dacă interpretarea filmată de turiști a fost un omagiu adus succesului pe care îl are filmul, arată The Guardian.

După ce acordurile piesei Queen s-au încheiat, orchestra a interpretat tema muzicală din serialul „Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones”, spune și publicația The Independent, care atribuie acest moment premiului Globul de Aur câștigat de actorul din acest serial, Richard Madden, pentru un rol interpretat în producția „Bodyguard”.

Cu toate că nu este un lucru obișnuit, garda interpretează din când în când adaptări ale unor piese populare, pentru a marca o ocazie specială. În luna iulie 2018, militarii au interpretat piesa trupei ABBA „Dancing Queen”, în săptămâna în care a fost lansată pelicula „Mamma Mia! Here We Go Again”, iar, în luna august, s-au auzit acordurile cântecului „Respect” în onoarea regretatei Aretha Franklin.

„Bohemian Rhapsody”, filmul despre viața lui Freddie Mercury și parcursul trupei Queen, este unul din favoriții la Oscarurile din 2019.

Potrivit imdb.com, coregraful britanic Polly Bennett a lucrat non-stop cu actorul Rami Malek, pentru a perfecționa interpretarea lui Freddie.

Rami Malek le-a trimis producătorilor o înregistrare video în care cântă piese de la Queen. În cele din urmă, actorul s-a întâlnit cu echipa din spatele filmului, care nu văzuse însă clipul cu Malek, deoarece nu reușise să îl… descarce. Rami a fost nevoit să cânte din nou, în fața audienței și a primit rolul.

Pentru a-l juca pe Freddie Mercury, Rami Malek a purtat o proteză, pe care a păstrat-o și a îmbrăcat-o în AUR după filmări.

Cântărețul canadian Marc Martel a asigurat vocea pentru melodiile cântate de Freddie în film. Regizorii au folosit vocea lui, alături de vocea lui Freddie și bineînțeles, a lui Rami Malek.

 

Inițial, rolul lui Freddie Mercury i-a fost rezervat actorului controversat Sacha Baron Cohen.

Rami Malek a primit rolul deoarece producătorii au apreciat prestația lui din serialul Mr. Robot și au considerat că MANDIBULA actorului seamănă cu cea a lui Freddie Mercury.

O chitară folosită în film este o copie fidelă a celei pe care o folosește Brian May, botezată „Red Special”, pe care a construit-o alături de tatăl lui, în anii 1960.

foto: captură youtube

Inchide