Geniu la 3 ani. Micuța din Marea Britanie cu un IQ mai mare decât al lui EINSTEIN: Parcă vorbești cu cineva de 19 ani

Redactor:
Laura Cojocaru
Geniu la 3 ani. Micuța din Marea Britanie cu un IQ mai mare decât al lui EINSTEIN: Parcă vorbești cu cineva de 19 ani
Fetiță trei ani Marea Britanie IQ 171. Vezi cât de spectaculos a evoluat copila încă de la 8 luni

Când Natalie și Ben Morgan au descoperit că gradul de inteligență al fiicei lor de trei ani este cu mult peste media normală, au știut că ceilalți oameni vor crede despre ei că o stresează cu prea multă informație pe Ophelia. Dar fetița este înzestrată de la natură cu o minte strălucită.

„Ne-am dat seama că este un copil deosebit, încă de când avea 8 luni. Atunci ea a rostit primul ei cuvânt: „Bună”, cu câteva luni înainte de vârsta normală”, a declarat pentru BBC, mama fetiței.

„De atunci a început să recunoască toate culorile, literele și numerele. Mult mai devreme decât ceilalți copii. La vârsta de doi ani, Ophelia știa alfabetul.

Părinții micuțului geniu și-au dat seama de abilitățile speciale ale fiicei lor, după ce s-au interesat despre evoluția normală a copiilor și au dus-o la un psiholog specializat în copiii cu IQ ridicat.

„Am vrut să o ajutăm să-și atingă potențialul. Nu am avut intenția a a o face să simtă că o forțăm prea mult, dar în același timp am dorit să fie suficient de stimulată”, spune mama ei.

Ophelia a dat testul Stanford-Binet, care evaluează copiii de la vârsta de doi ani în domenii precum conștiința spațială și abilitățile verbale și logice.

Scorul mediu este de 100, majoritatea variind între 85 și 115. Ophelia a ajuns la scorul de 171.

Cu toate acestea, fetița are în mare parte aceleași activități precum alți copii: se joacă împreună cu verișorii ei, sare, doar că se întâmplă ca ei să-i placă să învețe și să încerce lucruri noi, spune mama ei.

„Când vorbim, parcă discut cu o persoană de 19 ani. Avem conversații complexe, vine cu propriile ei idei, gândește repede și își amintește foarte multe lucruri”, afirmă tatăl Opheliei.

Psihologul specializat în astfel de cazuri de copii deosebiți spune că micuții înzestrați pot fi recunoscuți prin faptul că pun foarte multe întrebări. „Ei încep de la 5 dimineața și nu se opresc până adorm”, a declarat un psiholog pentru BBC.

„Suntem mândri de ea în orice împrejurare. Ne dorim doar să fie sănătoasă și fericită”, au declarat părinții micuțului geniu.

Foto: Captură Youtube

 

Inchide