Gest revoltător în India. Motivul pentru care o femeie a fost dezbrăcată, rasă în cap și plimbată călare pe un măgar prin sat

Gest revoltător în India. Motivul pentru care o femeie a fost dezbrăcată, rasă în cap și plimbată călare pe un măgar prin sat
Publicat: 12/11/2014, 16:03

O indiancă a fost obligată să se dezbrace și să se plimbe călare pe un măgar de bătrânii din consiliului unui sat din regiunea Rajsamand. Femeia, în vârstă de 45 de ani, a primit această pedeapsă după ce a fost acuzată că și-ar fi ucis nepotul. Poliția a arestat 39 de persoane în acest caz, scrie BBC.

Indianca a fost rasă în cap, iar fața sa a fost înnegrită cu praf de cărbune înainte să fie urcată pe măgar.

Ordinele date de consiliile de bătrâni nu au nicio valoare în India din punct de vedere legal, dar ele sunt respectate, în special, în zonele rurale. Polițiștii au explicat că nepotul femeii s-a sinucis.

La trei zile de la înmormântarea lui, soția și alte rude ar fi mers la Poliție și au declarat că bărbatul ar fi fost ucis, de fapt, de mătușa lui. Apoi, familia bărbatului s-a dus la membrii consiliul satului care au acuzat-o de crimă pe femeie.

Nu este prima oară când în India au loc astfel de incidente. În luna iulie, o femeie în vârstă de 60 de ani a fost bătută, dezbrăcată și legată de un stâlp de electricitate, după ce a fost acuzată că ar fi fost o vrăjitoare.