Gimnastica, cea mai urmărită probă la JOCURILE OLIMPICE 2012 în România

Gimnastica, cea mai urmărită probă la JOCURILE OLIMPICE 2012 în România
Publicat: 13/08/2012, 17:05
Actualizat: 04/07/2013, 17:41

Gimnastica a fost cea mai urmărită disciplină de la Jocurile Olimpice de la Londra de către români, topul 5 al audiențelor înregistrate de transmisiunile TVR 1 de la Olimpiada 2012 fiind alcătuit exclusiv din concursurile de gimnastică feminină, informează Televiziunea Română.

Astfel, la nivel național, cea mai urmărită transmisiune de gimnastică a fost finala feminină din 31 iulie, care a adus la TVR 1 o medie de 1.336.000 de telespectatori (7% rating și 20,8% cotă de piață), urmată, pe locul al doilea, de finala feminină de gimnastică din 7 august, urmărită de 1.326.000 de telespectatori (7% rating și 27,4% share), iar pe locul al treilea, s-a clasat finala feminină de duminică, 5 august, vizionată de o medie de 1.300.000 de telespectatori (6,8% rating mediu și 21% cotă de piață medie).

Finala de judo a Alinei Dumitru a fost singurul program sportiv altul decât gimnastica ce intrat în topul 10 al celor mai urmărite programe sportive de la Londra transmise de TVR 1. În top 10, finala de la judo a ocupat locul șapte, restul clasamentului fiind monopolizat de întrecerile gimnastelor.

De 48 de ani, Olimpiada se vede la TVR, iar anul acesta, între 27 iulie și 12 august, Jocurile Olimpice de la Londra au putut fi urmărite la TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD și pe jo2012.tvr.ro. Românii au avut în 2012 un plus de 70 de ore în direct de la Londra față de Olimpiada de la Beijing în 2008.

Duminică seară, cu un spectacol de muzică, lumină, culoare s-a încheiat cea de-a XXX-a Olimpiadă, ediția Londra 2012.

Posturile TVR 1, TVR 2 și TVR 3 au avut aproape 400 de ore de transmisie live de la Olimpiadă, iar grila TVR HD a însumat în jur de 300 de ore difuzate la calitate înaltă (HD), în această perioadă emisia postului fiind acoperită aproape exclusiv de transmisiuni în direct sau înregistrări de la Londra.

La această ediție a JO, s-au doborât 31 de recorduri mondiale, cele mai multe la natație. Un număr de 4.700 de medalii au ajuns la sportivii din cele 204 țări participante la Olimpiada londoneză.

„Ca întotdeauna, telespectatorii români au putut fi, prin intermediul TVR, alături de toți sportivii români aflați în competiție la Jocurile Olimpice. Telespectatorii TVR au trăit emoțiile gimnastelor în finalele pe aparate și cu echipa, au jubilat la obținerea aurului olimpic de către Alin Moldoveanu și Sandra Izbașa, au savurat victoriile obținute de Alina Dumitru, Corina Căprioriu, echipa masculină de sabie, Roxana Cocoș, Cătălina Ponor și Răzvan Martin. În cele peste 400 de ore de transmisiuni de la Jocurile Olimpice, în direct la TVR, sportivii români au obținut nouă medalii: două de aur, cinci de argint și două de bronz. Le mulțumim telespectatorilor că au fost alături de TVR și de sportivii români la Jocurile Olimpice de la Londra!”, spune Mihnea Ionescu, directorul Departamentului Sport al TVR.

În perioada Jocurilor Olimpice, pagina de Facebook a TVR 1 a înregistrat o creștere cu peste 30% a numărului de fani. Cea mai populară postare a fost fotografia Lotului Olimpic al României intrând pe Stadionul Olimpic din Londra, la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice. Această poză a adunat un număr de 11.250 de „Like”-uri și 2150 de „share”-uri, postarea ajungând pe „wall”-ul de FB a peste 180.000 de internauți. Un număr de 1.158.457 de vizite au fost fost înregistrate pe perioada Olimpiadei pe www.jo2012.tvr.ro, generând un total de 8.306.000 de minute vizionate.

TVR a trimis la Londra o echipă formată din 18 comentatori, reporteri, operatori, producători știri, editori imagine pentru a acoperi transmisiunile în direct de la toate locațiile unde s-au desfășurat probele olimpice. Comentatorii aflați la Londra au fost susținuți, din studiourile de la București, de colegii comentatori, reporteri, producători din Redacția Sport a TVR. Pe lângă transmisiunile directe, TVR a mai difuzat zilnic, în perioada 27 iulie – 12 august, rezumate, studiouri speciale și buletine olimpice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Alphabet, compania care deține Google, depășește o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari