Grupul AEG a fost găsit nevinovat în procesul de 40 de miliarde de dolari privind moartea lui Michael Jackson

Grupul AEG a fost găsit nevinovat în procesul de 40 de miliarde de dolari privind moartea lui Michael Jackson
Publicat: 14/11/2013, 17:55
Actualizat: 01/02/2019, 11:42

Katherine Jackson a făcut recurs, miercuri, după ce a pierdut procesul de 40 de miliarde de dolari împotriva companiei AEG Live pe care a acuzat-o de neglijență, după moartea în 2009 a superstarului pop american Michael Jackson, informează dailymail.co.uk.

Katherine Jackson, în vârstă de 83 de ani, a depus miercuri documentele de recurs la Curtea Superioară din Los Angeles, prin care încearcă să schimbe decizia inițială luată de justiția americană.

În luna octombrie, AEG Live a fost absolvită de un juriu californian de orice responsabilitate pentru moartea cântărețului Michael Jackson.

Mama artistului acuzase compania AEG de neglijență, atunci când l-a angajat pe Conrad Murray în calitate de medic personal al megastarului.

Conrad Murray a fost găsit vinovat de omucidere involuntară a „regelui muzicii pop” căruia i-a administrat o doză fatală de propofol în iunie 2009.

Katherine Jackson a decis că va face recurs după ce a auzit anumite comentarii făcute de membrii juriului, la finalul acelui proces care a durat cinci luni, relatează RadarOnline.com.

Brian Panish, avocatul familiei Jackson, a confirmat faptul că mama cântărețului a strâns în ultima vreme dovezi pentru a face recurs.

„Nu a aruncat încă prosopul în ring. Nu putem să renunțăm până când nu vom strânge toate informațiile. Astăzi se deschide un nou capitol”, a spus Brian Panish, citat, miercuri, de RadarOnline.com.

Juriul a decis că AEG Live, în timp ce promova seria de concerte „This Is It” a cântărețului, nu a fost vinovată pentru acțiunile medicului Conrad Murray care au dus la decesul cântărețului Michael Jackson.

Jurații au hotărât că medicul Murray nu era nici „nepregătit fizic”, nici „incompetent” atunci când a fost angajat de AEG.

În acest recurs, familia Jackson va ataca decizia juriului de renunțare la apariția în proces a doi martori ai apărării în fazele incipiente ale procesului – Randy Phillips, CEO al grupului AEG, și producătorul turneului,+ Paul Gongaware -, potrivit unei surse citate de site-ul TMZ.com.

Familia Jackson solicitase daune între 900 milioane de dolari și 1,6 miliarde de dolari de la organizatorul ultimului turneu pe care megastarul ar fi trebuit să îl susțină, începând din iulie 2009, la Londra.

Conrad Murray a fost eliberat în luna octombrie din închisoarea din Los Angeles unde era încarcerat, după mai puțin de doi ani de ispășire a acestei pedepse.

Baroul districtual din Los Angeles intenționează, însă, să se împotrivească oricărei încercări a lui Conrad Murray de a-și recupera licența medicală în orice parte a țării, potrivit site-ului RadarOnline.com.

Pe de altă parte, anunțul din luna iulie al oficialilor americani privind eliberarea lui Conrad Murray a atras criticile familiei Jackson, după cum informa la momentul respectiv leparisien.fr.

O sursă apropiată familiei Jackson a declarat că membrii acesteia, inclusiv cei trei copii ai megastarului – Prince, în vârstă de 16 ani, Paris, în vârstă de 15 ani, și Blanket, în vârstă de 11 ani -, au criticat decizia autorităților americane, considerând că medicul Conrad Murray „ar fi trebuit să rămână în închisoare pentru crima pe care a comis-o, iar eliberarea sa după doi ani reprezintă o insultă”.

„Nu este acceptabil, eu nu-mi voi mai vedea fiul niciodată, pe când mama sa (a doctorului Murray, n.r.), ea va putea să își vadă fiul”, a declarat Katherine Jackson, mama cântărețului, în vârstă de 83 de ani.

Pe lângă anunțul acestei eliberări anticipate, familia Jackson a criticat și comportamentul acestui medic, care a refuzat să depună mărturie în procesul intentat de familia Jackson companiei AEG, organizatoarea celor 50 de concerte din seria „This Is It”, pe care megastarul urma să le susțină la Londra începând din iulie 2009. Familia Jackson a reproșat companiei AEG că a dat dovadă de neglijență, nu doar în privința monitorizării corecte a stării de sănătate a cântărețului Michael Jackson, punându-l sub mare presiune, ci și prin angajarea medicului Conrad Murray pentru a supraveghea sănătatea celebrului artist. În timpul ultimelor repetiții pentru turneul „This Is It”, Michael Jackson a murit din cauza unei supradoze de propofol, un sedativ puternic, pe care starul american îl folosea ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.

Conrad Murray a refuzat de mai multe ori să depună mărturie în acest proces, care a început în aprilie, și a anunțat că, dacă va fi obligat să o facă, va dezvălui o serie de informații comparabile cu un „șoc seismic”, iar declarațiile sale ar putea deveni „o bombă nucleară cu efecte totale și complete”, întrucât vor descrie în amănunt relațiile tensionate și cu potențial distructiv dintre Michael Jackson și familia sa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Netflix, serialul surpriză înainte de Paște. I-a captivat pe români
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre cea mai neagră noapte din viața ei. A fost la...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic