• Publicat:
Magazin

Helios și Vreni, singurii câini salvatori de avalanșă din România

Helios și Vreni, singurii câini salvatori de avalanșă din România
Câinii sunt considerați cei mai buni prieteni ai omului, însă cu ajutorul antrenamentelor de specialitate ei pot deveni salvatori de vieți.

În România există în prezent doar doi câini de avalanșă atestați oficiale, Helios și Vreni, iar alți șase câini sunt pregătiți zilele acestea la Cabana Capra din Munții Făgărașului.

Până pe 19 februarie, șase salvamontiști sunt pregătiți împreună cu câinii lor: Dara, Xara, Tas, Gun, Erik și Haiduc.

Helios, care a realizat antrenamente de specialitate în Franța, îi ajută pe salvamontiștii din județul Argeș, iar Vreni, atestat de către Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (ANSMR), este un câine salvamontist la Caraș, scrie romani-buni.info.

„În acest moment în țara noastră există doar doi câini atestați oficial și operaționali pentru salvarea din avalanșe, Helios, în cadrul echipei Salvamont Argeș, atestat de Ministerul de Interne din Franța și ANENA — Asociația națională pentru studiul zăpezii și al avalanșelor din Franța, și Vreni, în cadrul echipei Salvamont Caraș, atestat de către Asociația Națională a Salvatorilor Montani din Romania”, menționează comunicatul Consiliului Național al Serviciilor Publice Salvamont.

Inchide