„Hobbitul – O călătorie neașteptată”, în premieră pe marile ecrane românești – TRAILER

Hobbitul - O călătorie neașteptată, în premieră pe marile ecrane românești - TRAILER
Publicat: 14/11/2012, 11:40
Actualizat: 02/02/2019, 12:34

Primul film din trilogia „The Hobbit” – „Hobbitul – O călătorie neașteptată/ The Hobbit – An Unexpected Journey” – va avea premiera pe marile ecrane românești pe 14 decembrie, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

În acest sens, în București, statuile a patru personaje ale celebrei povești, Gandalf, Bilbo Baggins, Legolas și Gollum, împreună cu inelul lui prețios, au fost plasate în unele dintre cele mai circulate locuri bucureștene. Cele patru personaje-cheie din film, reprezentate prin statui, sunt amplasate în Piața Unirii, Piața Universității și la intrarea principală a centrului comercial AFI Controceni și vor rămâne acolo, sub ochii bucureștenilor, până la lansarea filmului în România, la mijlocul lunii decembrie.

Bucureștenii au ocazia să pășească în universul magic al hobbiților, să se fotografieze alături de personajele sosite parcă direct din Tărâmul de Mijloc, să publice fotografia pe pagina de Facebook a distribuitorului de film, www.facebook.com/cineforum, și să câștige o excursie în Marea Britanie, chiar pe tărâmul fascinant care l-a inspirat pe J.R.R. Tolkien în conceperea poveștii care a cucerit o lume întreagă.

Cel de-al doilea film al trilogiei „The Hobbit” va fi lansat în cinematografe pe 13 decembrie 2013, în timp ce cel de-al treilea este așteptat în vara anului 2014.

Cele trei filme din trilogia „Hobbitul” spun o poveste care se petrece în Pământul de Mijloc, cu 60 de ani înainte de acțiunea din „Stăpânul Inelelor”, pe care regizorul Peter Jackson și echipa sa de producție au adus-o pe marile ecrane în trilogia blockbuster ce a culminat cu „Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui”, premiat cu trei Oscaruri – pentru cel mai bun lungmetraj, cea mai bună regie și cel mai bun scenariu adaptat.

Aventura urmărește călătoria personajului principal Bilbo Baggins, care ia parte la o expediție de proporții epice, pentru a redobândi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor.
Abordat pe nepusă masă de vrăjitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alătură unui grup de treisprezece gnomi, conduși de legendarul războinic Thorin Scut de Stejar. Călătoria lor îi va purta în Țara
Pustietății, pe tărâmuri înșelătoare, pline de goblini, orci și vrăjitori.

Deși ținta lor se află la răsărit, către Muntele Singuratic, ei trebuie mai întâi să treacă prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o întâlnește pe creatura care îi va schimba pe vecie viața, Gollum.
Singur cu Gollum pe malurile unui lac subteran, neștiutorul Bilbo Baggins nu descoperă doar că posedă un curaj și o ingeniozitate care îl surprind chiar și pe el, ci intră și în posesia „prețiosului”
inel al lui Gollum, cu calități neașteptate și foarte folositoare. Un simplu inel din aur, de care se leagă soarta întregului Pământ de Mijloc într-un mod pe care Bilbo nici nu și-l poate imagina.

Ian McKellen se întoarce în rolul lui Gandalf cel Sur, personaj jucat și în trilogia „Stăpânul Inelelor”, alături de Martin Freeman în rolul principal, Bilbo Baggins, și de Richard Armitage, ca Thorin Scut de Stejar. Reluându-și partiturile din „Stăpânul Inelelor”, în trilogia „Hobbitul” revin Cate Blanchett, în rolul Galadriel, Ian Holm, în rolul lui Bilbo cel în vârstă, Christopher Lee, ca Saruman, Hugo Weaving, ca Elrond, Elijah Wood, ca Frodo, și Andy Serkis, ca Gollum.

Scenariul pentru „Hobbitul: O Călătorie Neașteptată” este scris de Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson și Guillermo del Toro. Jackson este și producătorul filmului, împreună cu Carolynne Cunningham, Zane Weiner și Fran Walsh. Producătorii executivi sunt Alan Horn, Toby Emmerich, Ken Kamis și Carolyn Blackwood, în timp ce Boyens și Eileen Moran sunt coproducători.

Sub regia lui Jackson, trilogia „Hobbitul” este filmată consecutiv, în format 3D digital, folosind cea mai nouă tehnologie pentru camere de filmat și sonorizare stereo. Filmările au loc la Studiourile
Stone Street, Wellington, și alte locuri din Noua Zeelandă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Cea mai sexy atletă face avere din pozele cu ea! Din banii pe care...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Toți proprietarii de apartamente cu DOUĂ CAMERE au fost avertizați. Anunțul venit marți, 7 MAI
Sticlele care distrug sănătatea. Provoacă boli grave
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani