• Publicat:
Magazin

Hoțul inventiv: Un bărbat a jefuit două bănci amenințând că are o grenadă, însă ce ținea în mână era total inofensiv. Cum a reușit să fure 6.000 de lire – FOTO

Un bărbat israelian de 47 de ani este acuzat de furt agravat după ce a furat aproximativ 6.600 de lire de la două bănci din Israel.

Bărbatul a intrat în Postal Bank, aflată într-un mall  din Beersheba, Israel, și a înmânat casierului un bilet pe care scria în ebraică „Dă-mi banii din sertar”, deși hoțul nici măcar nu scrisese bine cuvântul „sertar”.

Casiera a ezitat la început, dar criminalul i-a spus să se grăbească arătând spre un obiect negru pe care îl caracterizase drept exploziv „Pune banii în geantă repede sau o să arunc grenada asta”.

La o săptămână după acest incident, același bărbat a apărut la o altă bancă și a repetat „scenariul”.

Foto: Israel Police

Însă, în timp ce camerele de supraveghere nu au putut fi de mare ajutor deoarece bărbatul purta o pălărie și ochelari și folosea un petec care îi acoperea un ochi, totuși, poliția a reușit să îl identifice cu ajutorul datelor mobile care erau comune ambele bănci în zilele în care avuseseră loc atacurile.

Se pare că bărbatul arestat comisese mai multe infracțiuni de-a lungul timpului și chiar fusese închis 3 ani de zile pentru furt.

Abia în cursul investigației s-a descoperit faptul că obiectul „exploziv” era de fapt un avocado acoperit în vopsea neagră, relatează Daily Star. 

Foto: Pixabay (caracter ilustrativ)

 

Inchide