În câte săptămâni a reușit „Iron Man – Omul de oțel 3” să depășească pragul încasărilor de 1 miliard de dolari

În câte săptămâni a reușit Iron Man - Omul de oțel 3  să depășească pragul încasărilor de 1 miliard de dolari
Publicat: 20/05/2013, 17:49
Actualizat: 07/10/2018, 19:50

Lungmetrajul „Iron Man – Omul de oțel 3”, cu Robert Downey Jr. și Gwyneth Paltrow în rolurile principale, a depășit pragul încasărilor mondiale de 1 miliard de dolari, informează site-ul revistei New Musical Express.

Până duminică, 19 mai, cel de-al treilea film din franciza cinematografică „Iron Man” obținuse încasări de 337 de milioane de dolari în America de Nord și de 698 de milioane de dolari pe plan internațional, obținând astfel un box office mondial de 1,035 miliarde de dolari, potrivit boxofficemojo.com. Luni, la ora publicării acestor informații, încasările mondiale generate de acest film erau de 1,073 miliarde de dolari.

Povestea din „Omul de Oțel 3” continuă atât firul narativ din „Avengers”, cât și pe cel din primele două părți ale francizei „Iron Man”, dar aduce o răsturnare suprinzătoare de situație: Tony Stark, omul din spatele costumului Iron Man, miliardar de succes și supererou ori de câte ori are ocazia, este pus în situația de a-și folosi inteligența și inventivitatea pentru a redeveni Iron Man cel binecunoscut, dar fără a avea la dispoziție tehnologia și resursele financiare cu care era obișnuit. Atunci când universul său este distrus de puternicul terorist Mandarinul, iar cei dragi lui sunt puși în pericol, Tony Stark este nevoit să facă față amenințării și să își salveze familia și concetățenii.

Primul film din franciza „Iron Man” a avut încasări mondiale de 585 milioane de dolari în 2008, iar cel de-al doilea lungmetraj din această serie, lansat în 2008, a vândut bilete în valoare de 623 milioane de dolari pe plan mondial.

Lansat pe 25 aprilie, „Iron Man 3” ocupă deja locul al 15-lea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie și are toate șansele să urce mult mai sus în acest clasament întrucât se află încă în cinematografe. „Răzbunătorii/ The Avengers” (2012), în care Robert Downey Jr. a interpretat același rol ca cel din „Iron Man”, cel al personajului Tony Stark, ocupă locul al treilea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, cu 1,5 miliarde de dolari, după lungmetrajele „Avatar” și „Titanic”, regizate de James Cameron.

Potrivit presei americane, Robert Downey Jr. nu s-a hotărât deocamdată dacă va juca rolul Tony Stark într-un al patrulea film din seria „Iron Man”, dar se află în negocieri avansate cu producătorii francizei „The Avengers” pentru a juca acest rol în alte două filme din această serie. Filmul „The Avengers 2” va avea premiera mondială pe 1 mai 2015.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase